Antena 3 CNN Actualitate Martori în cazul Mailat, audiaţi prin videoconferinţă în România

Martori în cazul Mailat, audiaţi prin videoconferinţă în România

Martori în cazul Mailat, audiaţi prin videoconferinţă în România
22 Oct 2008   •   19:56

Cazul Mailat este anchetat de la distanţă. Doi români, vecini cu Romulus Nicolae Mailat în Italia, au fost audiaţi în România de judecătorii italieni. De la Alba Iulia, ei au depus marturie prin videoconferinţă.
Oamneii au fost treziţi din somn de jandarmii care i-au condus la sediul tribunalului din Alba Iulia.
Un pic buimaci de somn, oamenii şi-au pus câteva haine pe ei şi-au plecat cu jandarmii . Abia acolo s-au lămurit "cu cine sunt în proces". Erau citaţi ca martori în procesul în lui Romulus Mailat.
? Ştim atât, că nu e vinovat. Atât putem să zicem. Atât am văzut, că au venit carabinierii, l-au luat, şi din momentul ăla nici nu l-am mai văzut.? au spus cei doi.
Ei s-au întors în ţară. Dar, instanţa din Italia voia ca amândoi să depună mărturie la proces. Şi cum drumul până la Roma era prea lung, au fost escortaţi de Jandarmerie până la Curtea de Apel din Alba Iulia. Aici, au fost aşezaţi "la cadru?. Ei au depus jurământ la cererea curţii cu juri de la Roma şi au fost asistaţi de un intrepret de limba italiană.
Cei doi au susţinut nevinovăţia lui Romulus Mailat. De altfel, şi avocatul lui Mailat a spus că rănile suferite de Giovanna Reggiani nu puteau fi provocate de o singură persoană şi că nu există dovezi tehnice care să ateste vinovăţia clientului său. Tot el a mai afirmat în faţa judecătorilor italieni că sunt şi martori care pot confirma că Mailat era la masă cu ei, în momentul agresiunii. Presa italiană scrie că sentinţa în cazul Mailat ar putea fi dată marţi sau miercuri.

Observator

×
Subiecte în articol: Curtea de Apel
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close