Antena 3 CNN Actualitate Martorul cheie din dosarul lui Ponta şi Şova, ascensiune fulminantă în carieră. Sulfina Barbu: „Este ciudat”

Martorul cheie din dosarul lui Ponta şi Şova, ascensiune fulminantă în carieră. Sulfina Barbu: „Este ciudat”

Martorul cheie din dosarul lui Ponta şi Şova, ascensiune fulminantă în carieră. Sulfina Barbu: „Este ciudat”
Sursa foto: Foto: gov.ro
08 Aug 2016   •   18:21


Radu Ştefan Cernov, martorul cheie din dosarul în care Victor Ponta şi Dan Şova sunt judecaţi pentru prejudicierea complexelor energetice Turceni şi Rovinari, a avut parte de o ascensiune spectaculoasă după ce şi-a turnat la DNA foştii parteneri.

Avocatul cu peste o jumătate de milion de euro cash, la saltea, a ajuns în conducerea mai multor companii de stat, calitate în care şi-a permis tot felul de năzdrăvănii. Astfel, Cernov s-a numit pe sine însuşi director în cadrul Transelectrica, din calitatea sa de membru în Consiliul de Supraveghere la aceeaşi societate, scrie jurnalul.ro.

Radu Ştefan Cernov este, din decembrie 2015, director al Direcţiei Juridice şi Contencios din cadrul CNTEE Transelectrica SA, „în urma concursului organizat de Companie, printr-o procedură total transparentă de recrutare şi selecţie, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare şi a procedurilor interne ale Companiei”, după cum anunţa, cu mândrie, societatea de stat. Problema este că Cernov făcea parte, din mai 2014, şi din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, structură care decide, printre altele, şi cine sunt directorii companiei. O promovare bine venită, în condiţiile în care indemnizaţia sa de la Consiliul de Supraveghere era una simbolică, de 27.000 lei pe an, în timp ce un director Transelectrica câştigă şi 280.000 de lei.

„Este ciudat. Vorbim de un funcţionar public, dacă este implicat într-un dosar public, este suspendat. El este implicat în cauza respectivă. Ar fi fost credibil dacă rămânea într-un mediu privat, dar într-o companie de stat mi se pare ciudat. Faptul că a fost ales să meargă într-o companie de stat, ridică nişte semne de întrebare”, a declarat Suflina Barbu, fostul ministru al Mediului şi Gospodăririi Apelor, în emisiunea La Ordinea Zilei.

 

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Victor Ponta dan sova
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close