Antena 3 CNN Actualitate Mărturia șoferului de la care a pornit accidentul de pe A2. „Am auzit o bubuitură, exact ca o explozie. Eu nu am nicio vină”

Mărturia șoferului de la care a pornit accidentul de pe A2. „Am auzit o bubuitură, exact ca o explozie. Eu nu am nicio vină”

Mărturia șoferului de la care a pornit accidentul de pe A2. „Am auzit o bubuitură, exact ca o explozie. Eu nu am nicio vină”
Sursa foto: Foto: Facebook/ Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
de S.T.    |    06 Noi 2016   •   11:55

Primul șofer implicat în accidentul de pe A2 a vorbit, duminică, la Antena 3, despre tragedia produsă.

„Eu când am văzut panourile care anunțau să reducem viteza la 65 km/h, circulam pe banda doi, depășisem deja camionul acela mare, am mai depășit o mașină de transport persoane și eram în depășire pe banda doi, urma să reintru în bandă(...). Am redus viteza, am văzut că ceața devine mai densă și am intrat în treapa a treia și în dreapta mea aveam un Renault argintiu. Nu aveam cum să mai intru pe dreapta, să fac loc la vreun vitezoman. Când a venit peretele de ceață, nu se mai vedea la 10 metri în față. Am redus viteza în treapa a doua și am aprins avariile. Aveam toate luminile aprinse”, a spus șoferul primei mașini lovite pe A2.

„Nu a durat cinci secunde după ce am intrat în peretele ăla de ceață până m-a lovit cineva cu cel puțin 80 de km/h. Bine că nu a explodat butelia de gaz, că mașina e pe gaz”, a mai spus bărbatul, care este instructor auto de profesie.

„A fost singurul care a redus viteza(...). Nu mă simt de vină cu absolut nimic, eu am respectat ce am învățat și ce învăț copiii la școală. Eu nu am circulat cu viteză redusă în banda doi, aia e bandă de viteză”, a spus Ilie Tira.

Sâmbătă, un accident rutier în care au fost implicate mai multe autovehicule s-a produs pe A2, circulaţia fiind întreruptă la km 67 al autostrăzii, pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa, în zona Lehliu-Gară, şi deviată de la km 64 al autostrăzii pe DN 3A Lehliu-Gară - Drajna.

Peste 100 de salvatori au intervenit la locul accidentului în care au murit patru persoane, iar 41 de răniţi au fost transportaţi la spitale.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close