Antena 3 CNN Actualitate Mărturia unui jurnalist GSP despre ce s-a întâmplat pe Stade de France vineri seară

Mărturia unui jurnalist GSP despre ce s-a întâmplat pe Stade de France vineri seară

Mărturia unui jurnalist GSP despre ce s-a întâmplat pe Stade de France vineri seară
14 Noi 2015   •   22:25

Daniel Scorpie, jurnalist la Gazeta Sporturilor, se afla pe stadionul Stade de France, vineri seară, în timpul meciului Franţa - Germania, când au început atacurile teroriste. 

 
Jurnalistul a povestit, într-o ediţie specială realizată de Adrian Ursu şi Mihai Gâdea, ce s-a întâmplat pe stadion în acea seară:
 
"Eram spre poarta de vest. Explozia s-a produs în partea opusă. S-au auzit două explozii. Au fost în colţurile arenei. Prima reacţie, te gândeşti că este o petardă. Dovadă că, în tribune, lumea a reacţionat cu "ole-uri". Atmosferă bună. 
 
După prima explozie, m-am uitat să văd ce reacţie există de la stewarzi. Absolut niciuna. Toată lumea a stat liniştită, calmă, ca şi cum ar fi fost o petardă. Trei minute. Până la a doua explozie. Se opreşte Evra, vede că nu a reacţionat nimeni şi pasează mai departe. Arbitrul a mărturisit că a aflat doar la finalul meciului. Nimeni nu a ştiut. Unii se întrebau dacă nu cumva era vreun tunet. 
 
A doua explozie a fost în minutul 20. Eu ma stat alături de alţi colegi de-ai mei, ei au ieşit să îşi cumpere ceva. În pauză a fost un concurs. În pauză a fost o a treia explozie. Despre care nu se ştie foarte mult. 
 
Nici a treia explozie nu a produs panică. Nu am sesizat să lipsească cineva.
 
Imaginea aceea cu toată lumea în mijlocul terenului. S-a terminat meciul şi s-au blocat porţile. "Din cauza unui eveniment din afara stadionului, vă rugăm să folosiţi porţile din regiunle est şi vest". Distanţa era mai mare. Oamenii s-au speriat, probabil au primit şi informaţii până la urmă, chiar dacă sistemul 4G nu funcţionează pe arena respectivă. În momentul în care lumea a aflat, cei din oraş, toţi au sunat la stadion, să verifice dacă e totă lumea e ok. Şi acolo probabil a căzut reţeaua. Tot suspnasul a fost amânat până în minutul 90. Atunci oamenii au forţat cordonul de stewarzi şi s-au retras în mijlocul stadionului. Când am ieşit pe culoar, se vedeau nişte tineri foarte speriaţi care se întorceau. În acel moment, mii de oameni, care nu s-au grăbit să plece, s-au adunat în stadion. O parte dintre ei, aflau de morţi, altă parte nu a aflat nimic şi s-a relaxat. 
 
Anunţul crainicului a făcut să nu se instaureze panica. Vă daţi seama ce s-ar fi întâmplat pe un stadion, dacă se îmbulzeau toţi acolo, pe stadion."
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close