Antena 3 CNN Actualitate Mărturia mamei din Iași care şi-a văzut fetiţa de 4 ani cum moare de COVID: "Aduceți repede sângele că moare!"

Mărturia mamei din Iași care şi-a văzut fetiţa de 4 ani cum moare de COVID: "Aduceți repede sângele că moare!"

Mama fetiţei de 4 ani, decedată din cauza unor complicaţii accentuate de virusul COVID, a povestit la Antena 3 momentele în care medicii au luptat ca nişte eroi pentru a-i salva copiii.

Mărturia mamei din Iași care şi-a văzut fetiţa de 4 ani cum moare de COVID: "Aduceți repede sângele că moare!"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    09 Noi 2020   •   20:07

Cea mai tânără victimă a virusului COVID, raportată de autorităţi în ultimele 24 de ore, este o fetiţă de 4 ani din Iaşi, care suferea şi de o afecţiune genetică.

Mama ei susţine că a aflat din presă că cea mică a murit de COVID şi spune că a fost minţită de DSP.

Fetiţa a ajuns în stare gravă la spital vineri şi în aceeaşi zi a şi murit.

Mama fetiţei a povestit la Antena 3 că micuţa a început să aibă febră săptămâna trecută, miercuri, din cauza unui sindrom genetic pe care îl are. De patru ani, copila făcea febră 3 zile din 7.

"A intrat în convulsii, lucru care s-a mai întâmplat, a ieşit din convulsii, dar a continuat febra. Vineri noapte, a intrat din nou în convulsii, doar că atunci când a ieşit din criză, a rămas cu guriţa încleştată, uşor vineţie şi în continuare nu era conştientă.", a povestit mama fetei.

În cele din urmă, femeia şi-a luat copilul şi l-a dus la spitalul Sfânta Maria din Iaşi, unde medicii au reuşit, pe moment să o stabilizeze pe cea mică. Doar că au apărut complicaţii, iar fetiţa a fost intubată, spune mama ei.

Femeia spune că medicii s-au luptat ca nişte eroi pentru a-i salva copilul

"Nu era timp să gândeşti, branule peste branule peste tot. La un moment dat am auzit strigătul înfiorător: Aduceți repede odată sângele că moare!

Au încercat să facă şi transfuzia de sânge şi tot nu a reacţionat", a povestit mama copilei.

De la internarea în spital şi până când copilul a fost declarat decedat, mamei şi copilului nu i s-ar fi făcut niciun test COVID. "Nu era timp de prelevat un test. Era o forfotă continuă, adu adrenalina, adu bicarbonat, încontinuu se băgau seringi în branulele copilului."

Mama spune că fata nu a murit de COVID, medicii o contrazic

Mama fetiţei este convinsă că în timpul încercărilor de salvare a fetei, celei mici nu i s-a luat un test COVID. 

După ce a văzut cum copila se stinge în mâinile salvatorilor, mama a plecat acasă, cu gândul să-i ia trupul pentru înmormântare, a doua zi.

Şocant este ce s-a întâmplat la morgă unde un angajat i-a spus: "Staţi aşa, copilul este cu COVID. Poftim?"

Femeia a fost sunată şi de la DSP Iaşi şi i s-a transmis că fetiţa avea COVID. Mama a cerut analizele şi a observat că la ora la care a fost prelevată proba de COVID înscripţionată pe document, 14:19 minute, îşi pupa copilul mort, nicidecum să i se fi făcut testul.

Copilului i s-a luat proba pentru COVID în momentul intubării

Directorul medical al spitalului Sfânta Maria din Iaşi, unde a fost tratată fetiţa, a intrat în direct în cadrul emisiunii Ediţie Specială unde i-a oferit explicaţii mamei fetiţei.

Reprezentantul spitalului a spus că în momentul în care copilul a fost intubat i s-a şi recoltat proba pentru testul COVID.

"Pe tomograful de plămân toracic, arătau leziuni pulmonare foarte grave. Practic, acest copil nu mai avea cu ce să respire. S-a făcut resuscitare la pacient. Data pe acel buletin nu s-a pus în clipa respectivă, pentru că lumea avea grijă să scoată pacientul, nu să transmită proba la laborator în clipa aceea. Ora respectivă nu este ora prelevării, ci este ora când se introduce în calculator cererea de analiză. I s-a recoltat şi mamei, PCR, i s-a recoltat şi copilei, pe sonda de intubaţie. Recolta a fost făcută de medicul anestezist", a explicat drectorul medical al spitalului Sf. Maria din Iaşi.

Testul mamei a ieşit negativ.

Întreaga mărturie a mamei şi dialogul purtat cu reprezentantul spitalului îl puteţi urmări în clipul de mai jos:

×
Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus Iași
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close