Antena 3 CNN Actualitate "Sunt mii de oameni sub dărâmături". Mărturia unei românce din Turcia, după cutremurele devastatoare

"Sunt mii de oameni sub dărâmături". Mărturia unei românce din Turcia, după cutremurele devastatoare

Mirela Gultekin, o româncă stabilită în Turcia, a povestit, în direct la Antena 3 CNN, momentele cumplite prin care a trecut după cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Feb 2023   •   11:35

Românca a povestit că şi-a petrecut noaptea în maşină, alături de soţul ei, în faţa unui spital din zona Gaziantep.

"Am stat în maşină, de fapt nu numai noi, majoritatea oamenilor a ales să doarmă în maşini de frica unui nou cutremur pentru că au fost foarte multe replici. Să vă dau un exemplu. Astăzi dimineaţă, într-o oră, de la 10.00 la 11.00, chiar m-am uitat pe site, în 60 de minute, au fost 11 cutremure în diferite locaţii care sunt foarte aproape de Gaziantep.

La 100 de kilometri, la 20 de kilometri, care afectează toată zona. Şi Adana, şi Gaziantep. Sunt replici cu intensitate de la 3,5 la 4,5. Doar într-o oră. De aceea, toată lumea este speriată şi preferă să nu meargă în adăposturile oferite de stat. Au oferit foarte multe spaţii, în şcoli, săli de sport. Lumea preferă să doarmă în maşină pentru că se simt mai în siguranţă.

Eu sunt la spitalul unde lucrează soţul, noi am dormit în faţa spitalului, în maşină. Pacienţii din spital au fost duşi la parter pentru a fi evacuaţi în caz de un nou cutremur. Astăzi, se pare că mai puţini oameni care au fost afectaţi au venit la spital, pacienţii cu boli cronice au fost puşi în rezerve.

Se pare cumva că se mai liniştesc lucrurile, dar nu cred pentru că încă sunt mii de oameni prinşi sub dărâmături. În Gaziantep acum nu ninge, a plouat ieri şi toată noaptea îngrozitor şi a fost foarte frig. Acum sunt 3 grade, dar se simte cu minus din cauza vântului care are în jur de 20 de km/h şi dă o senzaţie de frig. Săracii oameni care sunt sub dărâmături, Dumnezeu să îi ajute", a explicat românca în direct la Antena 3 CNN.

Citeşte şi: Cutremur în Turcia şi Siria | Peste 4.900 decese şi 20.000 de răniţi. Risc suplimentar de hipotermie în rândul celor blocaţi în ruine

"Locuiam într-o clădire cu 28 de etaje. O să mergem, să încercăm, să ne luăm haine. Nu am absolut nimic. Am ieşit cum a început cutremurul şi nu am luat nimic. Va trebui să luăm haine, ce putem lua.

Soţul meu lucrează la spital şi este tot timpul în priză, este energic şi are nevoie să îşi facă treaba", a mai declarat Mirela Gultekin.

×
Subiecte în articol: Cutremur în Turcia şi Siria
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close