Antena 3 CNN Actualitate Mărturii din liceul şpăgii. Mama unui elev: "Muncesc cu sudoare 14 ore să dau şpagă 400 de euro"

Mărturii din liceul şpăgii. Mama unui elev: "Muncesc cu sudoare 14 ore să dau şpagă 400 de euro"

Mărturii din liceul şpăgii. Mama unui elev: "Muncesc cu sudoare 14 ore să dau şpagă 400 de euro"
de O.P.    |    04 Iul 2013   •   06:27

Părinţii şi elevii de la Liceul Dimitrie Bolintineanu, cunoscut în aceste zile şi sub numele de "Liceul Şpăgii" povestesc emoţiile prin care au trecut în aceste zile, de când poliţiştii au descins în forţă şi i-au ridicat pe profesorii supraveghetori şi au arestat-o pe directoarea Costica Vărzaru.

Intervenţia poliţiiei a avut un impact emoţional puternic asupra elevilor, care, spun părinţii, au ajuns la psiholog din cauza tramei emoţionale prin care au trecut.

„Am stat până la 11 noaptea în faţa liceului să vedem cine sunt cei eliminaţi. Am dus copiii la psiholog după prima probă, au fost traumatizaţi de controale.

Cred că a fost cea mai urâtă experienţă din viaţa lor. Azi dimineaţa s-a intrat pe bază de listă, au fost copii care au fost trimişi acasă că sunt eliminaţi. La cursurile de zi nu s-a vorbit nimic de bani, nimeni nu le-a sugerat să dea. Au fost băgaţi în aceeaşi oală cei de la seral cu cei de la zi”.

„În schimbul banilor mi s-a promis că îl bagă pe copilul meu la şcoală şi m-am trezit după două luni că îmi spune <>. Muncesc cu sudoare, muncesc 14 ore, să dau şpagă 400 de euro. Doamna Vărzaru a mai cerut bani şi altor copii. Sunt mulţi părinţi care dădeau şpagă ca să intre aici. Nu am vrut mita înapoi de frică să nu fie vreun flagrant.

De la minister mi-au spus să rezolvăm pe cale amiabilă. A vrut să îmi înapoieze banii, să ne înţelegem şi să îmi iau banii înapoi. Eu am înregistrări pe telefon, s-a întâmplat anul trecut. M-au înjosit pe mine şi copilul meu, m-au făcut să mă simt cea mai mizerabilă femeie, mamă a unui copil cu probleme”, este mărturia care ar trebui să intereseze autorităţile.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close