Antena 3 CNN Actualitate Mărturiile familiilor rămase fără acoperiş, după incendiul devastator din Sectorul 5

Mărturiile familiilor rămase fără acoperiş, după incendiul devastator din Sectorul 5

Zeci de familii sinistrate s-au întors astăzi la blocul care a ars noaptea trecută în Sectorul 5 al Capitalei. Au privit cum focul le distrugea apartamentul şi toate lucrurile de valoare erau mistuite. Au dormit pe unde au apucat, în maşină sau la rude. Acum, aşteaptă un ajutor de la autorităţi să îşi pună viaţa în ordine

Mărturiile familiilor rămase fără acoperiş, după incendiul devastator din Sectorul 5
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mai 2022   •   19:14

Cu lacrimi în ochi, locatarii s-au întors să vadă cum arată blocul după ce, cu o seară înainte, avuseseră în ochi un perete de flăcări.

Cu inima strânsă au intrat în scara blocului. Odată ajunşi în apartamente, şi-au simţit toate speranţele prăbuşite.

Nu au rămas doar fără casă, ci şi fără munca de o viaţă

Ce nu era făcut scrum, era acoperit de funingine şi îmbibat de apă. Sentimentul când tot ce mai poţi să recuperezi este o haină udă, e doborâtor.  

"Bucătaria e arsa, casa e plină de fum, nu poti să stai în apartament, am intrat să luam un halat, şi ne-au evacuat, au explodat geamurile de bucătărie", a spus o femeie, în exclusivitate pentru Antena 3.

Oamenii susţin că focul a pornit de la fibra de sticlă de la balcoane

Focul le-a distrus toate actele şi bunurile personale. Fibra de sticlă de la balcoane a favorizat răspândirea flăcărilor de la etajul 2 şi până la acoperiş în doar şapte minute.

Locatarii ştiau că stau într-un bloc care poate să ardă extrem de rapid, au făcut sesizări peste sesizări, dar fără rezultat.

"Am făcut nenumărate şi n-am avut niciun răspuns, la primarie amânări, au zis că suntem pe locul 150, focul a pornit doar de la fibra de sticlă", spune un bărbat.

Noaptea trecută a fost un calvar pentru locatari. Copiii speriaţi şi părinţii plini de griji că nu mai au nimic aproape că nu au închis un ochi.

Autorităţile spun că le-au pus la dispoziţie un hotel

Mulţi au încercat să închidă un ochi cât mai aproape de casă.

Acum, oamenii aşteaptă ajutorul de la autorităţi. Nu îi multumeşte varianta hotelului, ci mai degrabă îşi vor locuinţele înapoi.

În urma incendiului, 8 persoane au fost rănite, dintre care două au fost duse la spital.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: marturii incendiu sectorul 5 București bloc
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close