Antena 3 CNN Actualitate Mărturii halucinante ale unui medic chinuit de virus la 3 luni de la vindecare: Simți cum te duci de la o zi la alta

Mărturii halucinante ale unui medic chinuit de virus la 3 luni de la vindecare: Simți cum te duci de la o zi la alta

În ciuda faptului că numărul de cazuri de coronavirus a crescut semnificativ în ultima vreme, există tot mai multe persoane care neagă existența virusului și refuză categoric să mai respecte măsurile impuse de autorități. Aceștia pot fi contraziși ușor însă de poveștile celor care au fost infectați și au reușit cu greu să își revină, chiar și după vindecare resimțind puternic efectele devastatoare pe care coronavirusului le-a avut asupra organismului lor.

Mărturii halucinante ale unui medic chinuit de virus la 3 luni de la vindecare: Simți cum te duci de la o zi la alta
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    03 Aug 2020   •   15:47

Este și cazul unui medic din Dorohoi, care luptă și acum să se recupereze, la 3 luni după ce a fost infectat. 

Totul a început în prima zi a lunii mai, când Anca-Marilena Andrei. medic specialist anatomo-patolog în cadrul Spitalului Dorohoi, a fost testată pentru coronavirus, după ce soțul ei, medic în cadrul aceluiași spital, fusese diagnosticat cu temutul virus. 

Pe data de 2 mai, femeia în vârstă de 43 de ani, a primit rezultatul testului care îi confirma faptul că a fost infectată. Astfel, a fost internată în spitalul unde lucra, pe o secție unde erau tratați numai bolnavi de COVID și a început tratamentul cu Kaletra şi Plaquenil, forma de boală pe care aceasta a dezvoltat-o fiind una uşoară spre medie.

”Suntem în luna august şi încă fac recuperare medicală şi încă obosesc dacă fac un pic mai mult efort”

Medicamentele au avut, însă, foarte multe reacţii adverse, femeia având stări de greaţă şi vărsături. Aceasta spune că, timp de trei zile, nu a putut nici măcar să bea apă fără să vomite.

Pe data de 5 mai, medicul a fost transferat la Botoșani, pe Secţia de Boli Infecţioase, unde i-a fost schimbat tratamentul. Însă la scurt timp a dezvoltat o pneumonie interstițială. 

Medicii infecţionişti i-au schimbat din nou schema de tratament, pacienta primind două medicamente antivirale, dar şi medicaţie pentru celelalte afecţiuni dezvoltate din cauza bolii, precum şi medicaţie de protecţie.

„Ajunsesem să iau un pumn de pastile. Cel puţin 15. Seara începeam să iau pastilele de la ora 18 şi terminam la ora 21, ca să le pot lua pe rând, inclusiv cu protecţie hepatică, pentru flora intestinală, antibiotice”, a spus medicul Anca-Marilena Andrei.

Nu puteam trage suficient aer în piept. Simţeam un efort imens să merg până la baie şi să ajung înapoi în pat”

„Puteam să stau mai mult timp acasă şi să fiu pozitivă. Norocul, ca să spun aşa, a fost că am fost imediat testată, fiind soţul pozitiv şi am primit imediat tratament. În spital nu am mai avut gust, miros şi nu duceam respiraţia până la capăt. Nu puteam trage suficient aer în piept. Simţeam un efort imens să merg până la baie şi să ajung înapoi în pat. Eram foarte slăbită”, mai povestește femeia. 

Medicul a stat internat pe secția Boli Infecțioase până pe data de 19 mai, însă nici acum, la trei luni de la internare, nu s-a refăcut complet. 

Corpul a fost afectat. Am dezvoltat şi o reacţie hiperimună. Musculatura s-a atrofiat după atât stat la pat, iar în momentul în care am fost externată am suferit şi o criză de lombosciatică, după ce am forţat muşchii. Ulterior, imunitatea organismului a scăzut foarte mult, iar acum suntem în luna august şi încă fac recuperare medicală, mai fac perfuzii pentru întărirea organismului şi încă obosesc dacă fac un pic mai mult efort”, a mai spus Anca-Marilena Andrei.

”Mulţi spun că nu există această boală, dar pur şi simplu simţi cum te duci de pe o zi pe alta”

„La capitolul îngrijiri nu am ce să reproşez. Pur şi simplu acei oameni sunt extraordinari, de la infirmieri la medici. Veneau la vizită, la contravizită, tot timpul în combinezoane, ce le făceau munca extrem de dificilă. Din cei patru din salon eu am fost cea mai gravă formă. Mulţi spun că nu există această boală, dar pur şi simplu simţi cum te duci de pe o zi pe alta. Te degradezi de la o zi la alta. La cel mai mic efort tuşeam. Tot ce le-aş dori celorlalţi ar fi să nu treacă prin această boală şi să nu se degradeze de la o zi la alta. E ca în multe alte situaţii, mulţi nu cred până nu păţesc”, a mai spus medicul Anca-Marilena Andrei, potrivit monitorulbt.ro.

×
Subiecte în articol: Anca-Marilena Andrei medic Dorohoi
Parteneri
Schimbări pentru românii care primesc vouchere și ajutoare de la stat
x close