Antena 3 CNN Actualitate Mărturii înfiorătoare ale românilor care au supravieţuit accidentului din Ungaria

Mărturii înfiorătoare ale românilor care au supravieţuit accidentului din Ungaria

Mărturii înfiorătoare ale românilor care au supravieţuit accidentului din Ungaria
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
22 Iun 2011   •   20:38

Mărturii cutremurătoare ale românilor care au supravieţuit accidentului din Ungaria. Au scăpat din iad, dar unii şi-au văzut prietenii cum mor, lângă ei. Mulţi povestesc totul de pe patul de spital.

Autorităţile maghiare încă nu au aflat cine este de vină. Sora unuia dintre şoferi le-a vorbit în exclusivitate reporterilor noştri.

 


Secundele de după accident i-au părut ore. De ieri, femeia plânge încontinuu. Plecase în Spania pentru trei săptămâni, cu prietena ei de-o viaţă, Maria. Erau angajate de ani de zile la acelaşi liceu din Arad şi visau de mult la acest concediu. Dormeau atunci când autocarul s-a lovit de cisternă. Prietena ei nu s-a mai trezit.

Un loc ocupat a făcut diferenţa între viaţă şi moarte. Femeia a fost externată şi a ajuns de dimineaţă acasă, în România. Mulţi dintre supravieţuitori sunt încă în spital.

Şase dintre românii răniţi sunt încă internaţi în Ungaria. Între timp, poliţiştii maghiari nu au reuşit să afle clar care dintre cei doi şoferi e vinovat de masacru.

În schimb localnicii, citaţi de presa maghiară vorbesc despre porţiunea de drum pe care s-a produs accidentul ca despre Şoseaua Morţii. Este extrem de strâmtă iar între cele două benzi nu există decât o linie roşie trasată pe asfalt. Autorităţile ar fi vrut să pună parapeţi de beton dar au renunţat din lipsă de fonduri.
 


×
Subiecte în articol: accident Ungaria marturii victime
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close