Antena 3 CNN Actualitate "Drona, se aude drona! Pregătiţi-vă să bubuie!" | Mărturiile localnicilor după atacul cu drone de la graniţa cu România

"Drona, se aude drona! Pregătiţi-vă să bubuie!" | Mărturiile localnicilor după atacul cu drone de la graniţa cu România

Oamenii care locuiesc în zonele aflate în proximitatea atacurilor executate de Rusia asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei trăiesc cu spaima în suflet şi se tem pentru viețile lor. Iată noi mărturii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2023   •   17:27

Reamintim că ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a mers, miercuri, în localitățile Ceatalchioi și Chilia Veche, județul Tulcea, unde a discutat cu cetățenii și autoritățile localităților aflate în proximitatea atacurilor executate de Rusia asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei, despre problemele cu care aceștia se confruntă.

Specialiștii trimiși de MApN în Plauru au ridicat probele care vor fi supuse unor expertize tehnice, care să permită stabilirea provenienței și caracteristicilor acestora.

Între timp în localitățile de la granița României oamenii trăiesc cu spaima în suflet şi se tem pentru viețile lor

"Dă deasupra satului ești nebun? Uite, uite cum se vede! Drona, se aude drona pregătiţi-vă de bubuială", se aude pe o filmare a unui localnic cate a surprins un atac cu drone la granița României. 

"Ultimul atac a fost duminică spre luni.  Una dintre cele cinci care au fost aici în port mi-a zguduit foarte tare casa și patul. Nu știu acuma dacă a căzut pe teritoriul nostru sau pe teritoriul lor. Am auzit şi dronele, dar şi   antiaeriene le care treceau în ele. De la geam se putea vedea luminițele roze de acuma știm că este al treilea atac. Ne-am învățat. Ne este teamă", mai spune o femeie.

"Este spaimă, nu se știe ce se întâmplă, cum e să vă treziți cu bombardamentul aici. La ora 02:00 să se trezești și să te scoale zgâlțâindu-se casa. Adică trepidează și casa și geamurile" mai spune un localnic. 

Klaus Iohannis: Dacă se confirmă, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă

"În cazul în care se confirmă că aceste elemente privind dintr-o unei drone a Rusiei, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, spune președintele Klaus Iohannis.

El adaugă că aceste atacuri asupra infrastructurii civile ucrainene, „care sunt crime de război”, au loc la o distanță foarte mică de granița românească.

„Suntem însă alerți și în contact permanent cu ceilalți aliați din NATO. O repet: în cadrul NATO suntem foarte bine apărați, iar România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră”, a mai spus Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: atac drona granita marturii localnici
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close