Antena 3 CNN Actualitate Mărturisiri șocante în cazul pacientei care a ars pe masa de operație: „Flacăra s-a extins cu repeziciune către cap”. „Am auzit ţipete: FOC! VENIŢI CU APĂ!”

Mărturisiri șocante în cazul pacientei care a ars pe masa de operație: „Flacăra s-a extins cu repeziciune către cap”. „Am auzit ţipete: FOC! VENIŢI CU APĂ!”

Noi declaraţii cutremurătoare despre incendiul din sala de operaţii a Spitalului Floreasca, unde o pacientă a ars ca o torţă, apar în spaţiu public. Martorii povestesc cum flacăra s-a extins foarte repede spre capul femeii, unde aparatul de anestezie era în funcţiune.

Mărturisiri șocante în cazul pacientei care a ars pe masa de operație: „Flacăra s-a extins cu repeziciune către cap”. „Am auzit ţipete: FOC! VENIŢI CU APĂ!”
Sursa foto: Foto Pixabay
29 Dec 2019   •   17:10

Asistent de anestezie: „Subsemnatul, angajat al secţiei Anestezie, am fost prezent la data de 22 decembrie, în sala 1, Departament la pacienta....., în calitate de anestezist. Am participat, alături de anestezist la anestezierea pacientei. Pacienta a sosit la ora 9.00. La ora 9.20 pacienta a fost intubată şi la indicaţia medicului anestezist am început pregătirea în vederea montării cateterului venos central. În timpul pregătirii montării cateterului, unul dintre medicii chirurgi a strigat foc şi a încercat să stingă focul – moment în care medicul anestezist era la capul pacientei – ca să nu se detubeze, iar eu am tras de câteva câmpuri de sub pacientă – ca focul să nu ajungă la capul pacientei. A urmat stingerea focului şi transferul pacientei către Sala 2 Departament”, povesteşte un asistent de anestezie, potrivit Adevarul.

Infirmieră: „Subsemnata, îngrijitoare, în data de 22.XII. 2019, fiind de serviciu, declar următoarele: În timp ce se desfăşura intervenţia, am observat-o pe colega mea că intră şi am urmat-o crezând că are nevoie de ajutor. Am auzit ţipete, strigăte: „FOC. VENIŢI CU APĂ“. Colega mea a luat un lighean, iar eu am luat filtrul. În timp ce mă îndreptam spre sală, brancardierul mi-a luat găleata din mână, ducând-o el în sala I. După mutarea pacientului în sala II, împreună cu colega de tură am efectuat curăţenia în sală”, precizează infirmiera.

Asistentă: ”După ce le-am dat pe masă cele necesare intervenţiei, inclusiv soluţia cerută, medicii au efectuat câmpul operator şi am aşezat câmpurile sterile. La un moment dat, după ce au început intervenţia, unul dintre medici a sesizat miros de ars, moment în care echipa operatorie a început să mişte câmpurile pentru a găsi sursa de foc şi a o stinge. În momentul în care medicul a îndepărtat câmpul de pe pacientă, flacăra s-a extins cu repeziciune din zonele lombare şi toracice către capul pacientei unde se afla aparatul de anestezie în funcţiune. Am auzit mai multe persoane strigând să se aducă apă să se stringă focul. Medicul a luat câmpul şi a continuat să stringă focul, moment în care am ieşit din sală să aduc apă pentru stingerea focului, cineva din cei prezenţi deja adusese apă, iar când am revenit în sală focul era stins. I-am îndepărtat câmpurile arse şi a fost chemat în sală medicul chirurg plastician, care a evaluat starea pacientei. Apoi, pacienta a fost mutată în sala 2 pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale. Menţionez că am procedat conform instruirii de punere în funcţiune a electrocauterului”, mărturiseşte şi o asistentă.
 

×
Subiecte în articol: spitalul Floreasca masa de operație
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close