Antena 3 CNN Actualitate Masa de Paşte, un lux pe care puţini pensionari şi-l mai permit

Masa de Paşte, un lux pe care puţini pensionari şi-l mai permit

Masa de Paşte, un lux pe care puţini pensionari şi-l mai permit
Sursa foto: Foto: allposters.com
09 Apr 2015   •   15:11

Pentru mulţi români, sărbătorile de Paşti nu sunt prilej de bucurie. Sunt oameni cu venituri mici, care ştiu că masa de sărbători va fi săracă dacă nu fac rost de câţiva bani în plus. La Casa de Ajutor Reciproc din Ploieşti, de pildă, pensionarii s-au înghesuit la biroul de împrumuturi.

Pensiile au fost virate mai devreme luna aceasta, aşa că zeci de oameni au venit la CAR, ca să-şi achite ratele şi să ia noi împrumuturi, fără de care nu s-ar descurca.

După lunile de iarnă, oamenii adună datorii mari la întreţinere. În plus, pensionarii au nevoie de bani pentru medicamente. Pentru ei, CAR-ul este singura soluţie. Cu banii împrumutaţi se vor descurca până luna viitoare, dar tot nu-şi vor permite să pună şi o bucată de carne pe masa de Paşti.

Persoanele cu pensii mai mici de 500 de lei mai primesc, o dată pe an, de la CAR, un împrumut fără dobândă. După Bucureşti, judeţul Prahova înregistrează, potrivit datelor de la Casa Naţională de Pensii, cel mai mare număr de pensionari din ţară - aproape 200.000.

×
Subiecte în articol: pensionar pensie Paste
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close