Antena 3 CNN Actualitate Masca de protecţie ar putea deveni obligatorie, din nou, pe stradă. Alin Stoica: "În jurul şcolilor, se vor forma aglomerări"

Masca de protecţie ar putea deveni obligatorie, din nou, pe stradă. Alin Stoica: "În jurul şcolilor, se vor forma aglomerări"

Autorităţile vor să reintroducă obligativitatea purtării măştii de protecţie şi la exterior, odată cu începere şcolilor, a anunţat duminică, în exclusivitate la Antena 3, prefectul Capitalei.

Masca de protecţie ar putea deveni obligatorie, din nou, pe stradă. Alin Stoica: "În jurul şcolilor, se vor forma aglomerări"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    05 Sep 2021   •   14:35

Măsura ar fi necesară deoarece tulpina Delta se transmite foarte uşor, iar după începerea şcolilor, Capitala se va aglomera foarte mult.

"Discuţiile acestea sunt de ceva vreme şi sunt pentru a asigura siguranţa şi din punct de vedere sanitar, după momentul la care încep şcolile şi ştim că se vor forma aglomerări în jurul şcolilor.

Stoica: "E vorba de proximitatea şcolilor, unde ştim cu siguranţă că se vor forma aglomerări"

Am avut discuţii despre obligativitatea introducerii purtării măştii pe o rază de 50 de metri sau 100 de metri în jurul școlilor. Lucrul acesta urmează să fie stabilit în următoarea hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență", a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica, duminică, la Antena 3.

Măsura ar putea să intre în vigoare din 13 septembrie, dată la care încep şcolile.

"Deocamdată nu este vorba de toate spaţiile exterioare, doar de proximitatea şcolilor, unde ştim cu siguranţă că se vor forma aglomerări", a adăugat prefectul Bucureştiului.

În prezent, purtarea măștii de protecție în aer liber este obligatorie doar în stațiile STB, în târguri și piețe.

Sorin Cîmpeanu: "Până la 6 la mie rată de infectare, toate creşele, grădiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică"

La rândul său, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat recent că până la 6 la mie rată de infectare, toate creşele, grădiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică, iar după depăşirea acestui prag, rămân deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special. 

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a precizat că, în eventualitatea apariţiei unui caz de COVID-19 într-o clasă, în cazul celor de până la clasa a VI-a, copiii trec în online 14 zile, cu posibilitatea testării la opt zile şi a reîntoarcerii la cursuri, dacă testele sunt negative.

În cazul celor din clasele mai mari, copiii vaccinaţi sau care au trecut prin boală pot continua să meargă să înveţe cu prezenţă fizică.

Purtarea măştii de protecţie este necesară la festivitatea de deschidere a şcolilor.

Bilanţ COVID-19 din 5 septembrie 2021, în România. Aproape 100 de copii, în spitale

Bilanţ COVID-19 din 5 septembrie 2021, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1242 noi cazuri de coronavirus.

"Până astăzi, 5 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.106.008 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.058.587 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 34.689 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 04.09.2021 (10:00) – 05.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 11 decese (5 bărbați și 6 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Timiș, Vaslui și Municipiul București", se arată în comunicatul oficial al Grupului de Comunicare Strategică.

×
Subiecte în articol: Alin Stoica mască şcoli
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close