Antena 3 Actualitate Mașină de poliție, parcată pe loc rezervat persoanelor cu dizabilități. Reacția IPJ Caraș-Severin

Mașină de poliție, parcată pe loc rezervat persoanelor cu dizabilități. Reacția IPJ Caraș-Severin

de Alexandra Dima    |    02 Apr 2021   •   13:14
Mașină de poliție, parcată pe loc rezervat persoanelor cu dizabilități. Reacția IPJ  Caraș-Severin

Un polițist din Reșița a fost sancționat cu avertisment după ce a parcat pe un loc rezervat persoanelor cu dizabilități, fără să se afle într-o misiune urgentă.

După ce pe rețelele de socializare au apărut imagini din Reșița cu o mașină de poliție parcată pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități, Inspectoratul Județean de Poliție s-a autosesizat și a avut o primă reacție, scrie caon.ro

”Cu privire la postarea efectuată pe o rețea de socializare, în care se observă o autospecială de poliție staționată pe un loc de parcare rezervat persoanelor cu dizabilități, în zona Poliției Municipiului Reșița, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin este abilitat să facă următoarele precizări: 

Persoana responsabilă a fost identificată și sancționată contravențional, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin nu tolerează astfel de abateri de la lege, fiind dispuse, cu celeritate, măsuri în consecință, indiferent de calitatea persoanelor responsabile”, a transmis Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Trebuie spus că, potrivit Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, astfel de fapte se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

În cazul nostru, poliţistul a fost sancţionat cu avertisment.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close