Antena 3 CNN Actualitate Hingherii de mașini revin în forță! Președintele a promulgat legea: mașinile parcate ilegal pot fi ridicate

Hingherii de mașini revin în forță! Președintele a promulgat legea: mașinile parcate ilegal pot fi ridicate

Mașinile parcate ilegal pe trotuar sau pe spațiile verzi pot fi din nou ridicate, de către Poliția Locală, potrivit unei legi promulgate de Președintele Klaus Iohannis.

Hingherii de mașini revin în forță! Președintele a promulgat legea: mașinile parcate ilegal pot fi ridicate
Sursa foto: Foto: Facebook/Politia Locala
de Mia Lungu    |    25 Noi 2020   •   19:10

Dacă o mașină este parcată necorespunzător, pe un spațiu care nu este special amenajat pentru parcare, această va putea fi ridicată de autorități și firmele autorizate. Proprietarul își va putea recupera mașina doar după ce va face dovadă că a achitat contravaloarea taxelor de ridicate, transport și depozitare.

Poliția Locală este cea care va trebui să dispună ridicarea mașinilor. La fața locului se vor sosi reprezentanții firmelor care se vor ocupa cu această activitate, vor prelua autoturismul și îl vor transporta într-un loc special amenajat.

Legea stabilește că operațiunile incluse în cadrul legii sunt cele de ridicare, transport și depozitare a mașinii. De asemenea, legea interzice ca o mașină să fie ridicată în cazul în care una sau mai multe persoane se află în vehicul.

În plus, în cazul în care șoferul ajunge la mașină înainte de inițierea procesului de ridicare, procesul poate fi oprit, cu condiția ca șoferul să plătească taxa pentru ridicarea mașinii.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close