Antena 3 CNN Actualitate Mașinile ANPC, rămase fără polițe RCA. Comisarii de la Protecția Consumatorului din mai multe județe nu pot merge în inspecție

Mașinile ANPC, rămase fără polițe RCA. Comisarii de la Protecția Consumatorului din mai multe județe nu pot merge în inspecție

Maşinile din proprietatea ANPC din mai multe județe nu mai pot fi folosite pentru că au rămas fără polițe RCA, după ce asigurările de la City Insurance au expirat.

Mașinile ANPC, rămase fără polițe RCA. Comisarii de la Protecția Consumatorului din mai multe județe nu pot merge în inspecție
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    12 Mai 2022   •   08:41

Autoturismele aveau asigurarea emisă de City Insurance, companie care a intrat în faliment. Nu sunt singurele probleme cu care se confruntă ANPC

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Galaţi are deja două preavize de debranşare de la energie electrică şi gaze pentru neplata facturilor.

"Cele două mașini sunt ale comisariatului, dar din păcate nu pot fi folosite. Sper ca, în cel mai scurt timp, lucrurile să între în normalitate pentru că în mod direct sunt prejudiciați consumatori", spune comisarul șef Claudiu Susanu.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor merg mai rar în controale, pe teren, zilele acestea. Motivul: mai multe mașini de serviciu au rămas fără asigurarea obligatorie.

"Managementul extrem de defectuos al președintelui ANPC a dus la nealocarea sumelor necesare, cu toate că ele au fost solicitate în repetate rânduri și în termen, de către regiunea Galați. Cu toate acestea nu au fost alocate aceste sume", a mai spus comisarul.

Situația critică este valabilă și în județele Brăila, Vrancea, Constanța, Buzău și Tulcea. Suma de plata pentru noile polițe RCA este în jur de 4.000 de lei.

"Vom gestiona și vom face tot posibilul la birou pentru toate reclamațiile și petițiile existente și se va merge inclusiv pe jos", spune reprezentantul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Galaţi.

Autoturismele ANPC aveau polița emisă de City Insurance, companie intrată în faliment. Firma s-a prăbuşit la finalul lunii septembrie după ce a intrat în incapacitate de plată iar Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close