Antena 3 CNN Actualitate Maşinile second-hand, verificate de Fisc. Greșeala care te poate lăsa fără autoturismul achiziționat

Maşinile second-hand, verificate de Fisc. Greșeala care te poate lăsa fără autoturismul achiziționat

Maşinile second-hand, verificate de Fisc. Greșeala care te poate lăsa fără autoturismul achiziționat
Sursa foto: foto: Pixabay.com
25 Sep 2018   •   17:29


Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF a anunţat că va continua verificarea tuturor  achiziţiilor intracomunitare de autovehicule second-hand şi le va reţine pentru verificări pe cele cumpărate de intermediari, pe persoană fizică, dacă se constată că aceştia au cumpărat mai mult de două autoturisme pe an.

„Sunt controlate transporturile de autovehicule la mâna a doua, efectuate atât pe căile rutiere, cât şi pe calea ferată, iar inspectorii antifraudă fiscală vor verifica la descărcare toate documentele de provenienţă. În ultima perioadă au fost sigilate 12 parcuri auto cu autoturisme şi utilaje agricole la mâna a doua şi o platformă feroviară pentru autoturisme rulate, iar verificările sunt în curs”, a informat ANAF, potrivit Adevarul.

De la începutul anului au fost identificate 38 de firme româneşti care au realizat achiziţii intracomunitare de autoturisme second-hand în valoare de aproximativ 180 milioane lei şi s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale, cauzând bugetului de stat prejudicii totale calculate la peste 20 de milioane lei.

Firmele utilizau facturi fără TVA sau care conţin ilegal TVA pe marja de profit.  

×
Subiecte în articol: ANAF
Parteneri
Sute de mii de români vor primi banii înapoi de la facturile la energie
x close