Antena 3 CNN Actualitate Măști gratuite, împărţite la Iaşi: "Ce să fac cu ele? Altceva nu poate să-mi dea? Nu umblă nimeni cu măşti"

Măști gratuite, împărţite la Iaşi: "Ce să fac cu ele? Altceva nu poate să-mi dea? Nu umblă nimeni cu măşti"

Măştile gratuite de la guvern pentru categoriile defavorizate au ajuns în teritoriu şi vor fi distribuite, însă nu toţi înţeleg de ce li se dau şi spun că mai bine primeau altceva.

Măști gratuite, împărţite la Iaşi: "Ce să fac cu ele? Altceva nu poate să-mi dea? Nu umblă nimeni cu măşti"
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    06 Sep 2020   •   08:45

Se întâmplă la Iaşi, unde 10% din populaţia judeţului va primi câte 30 de măşti pe lună. Sunt oameni cu venituri atât de mici, încât nu îşi permit să le cumpere, dar dacă unii le văd ca pe o soluţie salvatoare, alţii nu sunt convinşi de utilitatea lor și ar prefera să primească altceva gratis.

Femeie din Iaşi: Mască? Da' altceva nu poate să-mi deie?

"Uite că nici eu nu am venit, că am avut o pensie de urmaş şi mi s-a terminat. Şi dacă îmi dă mască, ce să fac? Câte măşti îmi dă?", întreabă o femeie din Iaşi, potrivit digi24.ro.

După ce reporterul îi spune că va primi 30 de măşti pe lună, ca să aibă câte una pe zi, femeia răspunde ușor indignată: "Da' altceva nu poate să-mi deie?".

Femeie din Iaşi: Nu umbă nimeni cu măşti

"Nu umbă nimeni cu măşti", intervine o vecină. "Păi, cum? Eu merg cu masca prin ogradă sau ies în stradă cu mască? Nu!", explică femeia.

La Iaşi, peste 3 milioane de măşti au ajuns deja la Iaşi, acesta fiind necesarul pentru septembrie. Acolo, o persoană din 10 va primi aceste măşti gratuite. 

Explozie de cazuri noi în Bucureşti

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.269 noi de cazuri de infectare cu coronavirus din 22.830 de teste, ceea ce înseamnă o rată de 5,67.

Se observă o explozie de cazuri noi de COVID-19 în Bucureşti, respectiv 352 de cazuri. De asemenea, 38 de români au murit în ultimele 24 de ore, infectați cu coronavirus, iar 476 se află în stare gravă în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Analizele au mai arătat că 545 de persoane sunt pozitive la retestare.

Până sâmbătă, 5 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 93.864 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus (COVID – 19) şi 3.850 de persoane au decedat.

×
Subiecte în articol: măşti Iași masti gratuite
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close