Antena 3 CNN Actualitate Mare atenţie de unde vă cumpăraţi măştile! Unele dintre ele, neconforme. Iată cum arată cele de care să vă feriţi

Mare atenţie de unde vă cumpăraţi măştile! Unele dintre ele, neconforme. Iată cum arată cele de care să vă feriţi

Mare atenţie de unde vă cumpăraţi măştile! Este posibil ca unele măşti neconforme să fi ajuns şi în ţara noastră, după ce în mai multe state din Europa au fost scoase la vânzare măşti care nu sunt certificate oficial.

Mare atenţie de unde vă cumpăraţi măştile! Unele dintre ele, neconforme. Iată cum arată cele de care să vă feriţi
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    18 Oct 2020   •   08:40

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a primit trei alerte pentru măşti neconforme care se află deja pe piaţă, emise de autorităţile din Luxemburg, Italia şi Letonia.

Alertele au fost transmise prin sistemul RAPEX, a anunțat Paul Anghel, director ANPC, pe o reţea de socializare.

"Alerta RAPEX emisă de Luxemburg: produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către organismul relevant. 

Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele privind sănătatea şi siguranţa şi să nu fie protejat în mod corespunzător atunci când nu este combinat cu măsuri suplimentare. Nu respectă regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie", a scris Paul Anghel pe Facebook.

Ce anunţă alerta din Italia

În ceea ce priveşte alerta emisă de Italia, este vorba despre o mască de protecţie cu retenţie insuficientă de particule.

"Alertă RAPEX emisă de Italia: Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 50 % în testul de penetrare și ≤ 76 % în testul de penetrare). 

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149", a avertizat directorul ANPC.

Atenţionare din Letonia

Alerta emisă de Letonia precizează că produsul neconform promovează un potenţial de protecţie împotriva particulelor virale, dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată de un organism european relevant.

"Alerta RAPEX emisă de Letonia: Produsul promovează un potențial de protecție împotriva particulelor (virale), dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată de un organism (european) relevant.

Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele în materie de sănătate și siguranță și, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător în cazul în care nu este combinat cu măsuri suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149", a menționat Paul Anghel.

×
Subiecte în articol: măşti Paul Anghel măşti neconforme
Parteneri
Anamaria Prodan sare în apărarea fraţilor Tate | VIDEO
x close