Antena 3 CNN Actualitate Măsura drastică luată de Marcel Vela. Românii care încalcă legea nu mai au nicio șansă

Măsura drastică luată de Marcel Vela. Românii care încalcă legea nu mai au nicio șansă

Pentru că în ultima vreme violenţele s-au înmulţumit în România, până la sfârşitul verii, polițiștii vor fi dotați cu 12.000 de dispozitive de înregistrare audio-video care vor suprinde fiecare încălcare a legii. Camerele vor fi ataşate uniformei, metodă folosită deja în Belgia sau Mara Britanie.

Măsura drastică luată de Marcel Vela. Românii care încalcă legea nu mai au nicio șansă
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    19 Iul 2020   •   16:06

În plus, peste 6.700 de autospeciale noi de politie ar urma să circule în României până în toamă. Printre ele, mașinile Duster inscripționate cu noua grafică decisă de mai marii Poliției. Aceasta pare inspirată din grafica folosită de polițiștii din Germania. Cel care a venit cu aceasta propunere a fost chiar ministrul Marcel Vela.

Mașinile nou înscripționate au ajuns în județul Arges, dar urmează ca și alte județe să primească astfel de autospeciale.

Mașinile vor fi repartizate structurilor de ordine publică și rutieră, după cum urmează:

- 1 la Serviciul Ordine Publică
- 3 la sectiile urbane din cadrul Politiei Municipiului Pitești;
- 5 la structurile de poliție rutieră;
- 6 la structurile de ordine publica din mediul rural: Sectia de Politie Rurala Bascov, Sectia de Politie Rurala Draganu, Sectia de Politie Rurala Poiana Lacului, Sectia de Politie Rurala Buzoesti, Sectia de Politie Rurala Leordeni si Postul de Politie Baiculesti;
- 2 dintre cele 17 autospeciale vor fi in dotarea Biroului de Politie Autostrada A1.

Institutia mai transmite că "toate au dotări specifice muncii operative - sisteme acustice și vizuale de avertizare, dar și alte dispozitive care asigură condiții optime pentru îndeplinirea misiunilor și sunt colantate după o grafică nouă".

×
Subiecte în articol: Marcel Vela
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close