Antena 3 CNN Actualitate Culisele vizitei vicepreşedintei SUA în România. Ce măsuri de securitate speciale s-au luat

Culisele vizitei vicepreşedintei SUA în România. Ce măsuri de securitate speciale s-au luat

Vizita Kamalei Harris pe teritoriul ţării noastre a adus unele dintre cele mai sporite măsuri de securitate. Serviciul de Pază şi Protecţie, ofiţeri SRI şi mascaţi din trupele speciale s-au asigurat că primirea, deplasarea și plecarea vicepreşedintelui american se vor desfaşura în deplină siguranță.

Culisele vizitei vicepreşedintei SUA în România. Ce măsuri de securitate speciale s-au luat
de Roxana Ciucă    |    13 Mar 2022   •   10:47

Kamala Harris a venit la bordul aeronavei Air Force 2, care a a adus-o din Polonia. Măsurile de securitate au fost extreme, chiar de la coborârea din avion.

Paza vicepresedintelui american pe teritoriul ţării noastre a inceput încă de pe pista aeroportului Otopeni şi s a terminat când Kamala Haris a părăsit România. Au fost echipe de intervenţie contrateroriste şi pirotehnice la aeroport, atât la plecări, cât şi la sosiri.

Agenții de securitate au verificat timp de mai multe minute ieșirea, scara și împrejurimile avionului. Iar examinarea traseului către Palatul Cotroceni a implicat o adevărată desfășurare de forțe. 

Traseul vicepresedintelui american a fost verificat cu un autolaborator pt identificarea substantelor toxice, industriale si de lupta pe o raza de 12 km, datele stocate pe calculator fiind transmise direct centrului de comanda. 

Coloana de maşini blindate folosite pentru protecţia numărului doi de la Casa Alba a fost supravegheată de echipaje înarmate. 

Kamala Haris a fost vegheata şi de la înălţime. Pe toate clădirile înalte adiacente traseului cuprins intre aeroportul otopeni și palatul cotroceni au fost amplasaţi cei mai buni lunetişti. 

Vizita istorică în România a vicepreședintei SUA, Kamala Harris, s-a încheiat vineri, la ora 18.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Kamala Harris București SRI
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close