Antena 3 CNN Actualitate Restricţii în Bucureşti. Propunerile de măsuri discutate în şedinţa de la Guvern

Restricţii în Bucureşti. Propunerile de măsuri discutate în şedinţa de la Guvern

Potrivit surselor Antena 3, în timpul şedinţei de luni, premierul Florin Cîţu, primarul Nicuşor Dan şi primarii de sector au discutat despre propuneri de măsuri, ce ar putea fi aplicate în Bucureşti, pentru limitarea numărului de cazuri de COVID-19.

Restricţii în Bucureşti. Propunerile de măsuri discutate în şedinţa de la Guvern
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    22 Mar 2021   •   15:56

Toate măsurile discutate la întâlnirea de luni sunt în stadiul de negociere, pentru moment nu a fost luată o decizie cu privire la restricţiile ce ar putea fi aplicate în Bucureşti.

La şedinţa premierului cu primarii din Capitală au fost discutate, potrivit surselor Antena 3, o serie de măsuri pentru a reduce numărul de infectări din Bucureşti:

1. În weekend să se limiteze circulaţia la ora 18.00. După ora 18.00 se va putea circula doar cu declaraţie.

2. Poliţia Locală să aibă mai multă putere în această perioadă. Spre exemplu, dacă în weekend poliţia găseşte un bar, club deschis, unde este organizată o petrecere, să îl poată închidă. În prezent, Poliţia Locală nu are acest drept.

3. Mall-urile să aibă restricţii privind numărul de persoane din interior. Pentru moment nu s-a luat o decizie cu privire la acest număr.

4. Circulaţia, restricţionată pe timpul weekendului. Este vorba de o măsură mai drastică, un lockdown de weekend, în care circulaţia cetăţenilor să fie restricţionată.

Totodată, a mai fost discutată reducerea interacţiunii cetăţenilor cu autorităţile, iar oamenii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze pentru tot felul de hârtii.

Măsurile au fost propuse în timpul şedinţei de către autorităţile locale şi secretarul de stat Raed Arafat, iar decizia privind eventualele restricţii este acum la Guvern.

Nicuşor Dan: Totul este ca cetăţenii să fie responsabili

"Noi ca autorităţi locale ne subordonăm strategiei guvernamentale. Trebuie ca fiecare dintre noi şi din instituţiile care ne sunt în subordine să impunem acele măsuri de decalarea a programului de muncă, 50% la dimiciliu, care sunt în vigoare în acest moment.

Fiecare dintre noi, autorităţile locale, în măsurile în care avem atribuţii de control, cum este în cazul Primăriei Capitalei la transportul în comun să ne asigurăm că ele sunt respectate. Repet, suntem în aceeaşi situaţie în care am fost în noiembrie decembrie. Aceleaşi măsuri sunt în vigoare şi în momentul acesta, totul este ca cetăţenii să fie responsabili.

Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, a activităţilor economice cum sunt mall-urile, sunt măsuri  obligatorii, care urmează nişte acte normative, care sunt emise de autorităţile naţionale. La această discuţie între premier şi primari am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureştiului", a declarat primarul Nicuşor Dan, la finalul şedinţei de la Palatul Victoria.

×
Subiecte în articol: masuri București carantină sedinta guvern
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close