Antena 3 CNN Actualitate Măsurile pe care Guvernul vrea să le adopte în sectorul bugetar. Soarta a mii de angajați este în joc

Măsurile pe care Guvernul vrea să le adopte în sectorul bugetar. Soarta a mii de angajați este în joc

Mii de angajați din sectorul bugetar vor fi afectați de noile măsuri pe care Guvernul vrea să le adopte de la 1 octombrie.

de Ioana Mircea    |    04 Sep 2023   •   20:48

Potrivit ultimului draft la ordonanței austerității, numărul consilierilor de la cabinetele demnitarilor se reduce la jumătate de la 1 octombrie, iar cel al secretarilor de stat cu 30% până la 1 ianuarie 2024.

De asemenea, toate posturile vacante pentru astfel de funcții, se anulează. Învățământul, Poliția și Spitalele sunt excluse de la aceste măsuri.

"Personalului încadrat care realizează venituri net lunar de natură salarială de până la 8.000 lei inclusiv, în perioada 1 ianuarie 2024 -31 decembrie 2026, vouchere de vacanță în cuantum de 1.600 lei pentru un salariat. La instituțiile sub control parlamentar se reduce cu 50% din numărul total de posturi aprobate pentru consilieri, presedinți, vicepresedinți, directori generali sau adjuncți. Posturi noi de consilieri se pot înființa începând cu data de 1 iulie 2024. Se plafoneaza tot ce inseamna sporuri, prime, solde pentru personalul din Poliție, pentru militari", se arată în draftul ordonanței.

Citește și: Taxe noi pentru români! Măsurile Guvernului pentru care vom scoate mai mulți bani din buzunar

De asemenea, în perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2025, pentru personalul militar, poliţiştii şi poliţiştii de penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar brut, se menţin la nivelul lunii decembrie 2023, potrivit incomemagazine.ro.

×
Subiecte în articol: masuri guvern bugetari
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close