Antena 3 CNN Actualitate Ce măsuri pregăteşte Guvernul după valul de cutremure din România

Ce măsuri pregăteşte Guvernul după valul de cutremure din România

Guvernul se pregătește să ia măsuri după valul de cutremure care s-au produs în țara noastră. Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Dezvoltării să facă un plan clar pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat.

Ce măsuri pregăteşte Guvernul după valul de cutremure din România
Sursa foto: gov.ro
de Ştefan Petrică    |    15 Feb 2023   •   10:38

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, ministrul dezvoltării, Attila-Zoltán, ar trebui să vină cu o serie de măsuri care să grăbească procesul de consolidare a clădirilor cu risc seismic, atât pentru București, cât și la nivel național.

Sunt două linii de finanțare, 700 de milioane de lei este suma pentru prima linie de finanțare, din care 200 de la bugetul de stat și 500 de milioane din credite de angajament.

A doua linie de finanțare este din PNRR, de unde vor veni bani pentru zona de consolidare a clădirilor cu risc seismic, aproximativ 500 milioane de euro.

Săptămâna trecută, Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului dezvoltării să vină cu un plan urgent de măsuri pentru a accelera tot acest proces.

Citeşte şi: Un cutremur uriaş va afecta grav 120.000 de bucureşteni | Documentul oficial ascuns de ochii muritorilor de rând

La nivelul Capitalei, sunt peste 300 de clădiri cu risc seismic 1, care așteaptă să fie consolidate, însă în ultimii doi ani nu s-a făcut nimic în acest sens.

×
Subiecte în articol: guvernul Romaniei masuri cutremure
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close