Antena 3 CNN Actualitate Măsuri urgente după incendiul de la ”Matei Balș”. Ce se va schimba în curând

Măsuri urgente după incendiul de la ”Matei Balș”. Ce se va schimba în curând

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat sâmbătă o serie de măsuri, după incendiul de la Institutul ”Matei Balș”.

Măsuri urgente după incendiul de la ”Matei Balș”. Ce se va schimba în curând
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    30 Ian 2021   •   20:54

Printre măsuri se află programarea la vaccinare, în februarie, doar a persoanelor vârstnice și cu boli cronice, precum și înființarea unui fond pentru problemele din infrastructura sanitară.

Fondul național pentru siguranța pacienților va fi finanțat din bani europeni și de la buget și va fi folosit pentru îmbunătățirea infrastructurii din spitale, în special securitatea la incendii, la cutremure și la infecțiile nosocomiale.

Vârstnicii şi bolnavii cronici, prioritari la vaccinare 

Ministrul a declarat sâmbătă seară că măsura programării la vaccinare a persoanelor vârstnice și a celor cu boli cronice este justificată de faptul că 85% dintre decese sunt persoane peste 65 de ani, iar peste 91% persoane care aveau deja boli cronice. 

Vlad Voiculescu a mai anunțat înființarea de servicii de informare în fiecare spital, unde rudele să comunice cu cei internați.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după incendiul de la ”Matei Balș”: Sistemul sanitar are păcate vechi

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a mai declarat sâmbătă seară că este nevoie de măsuri urgente în sistemul sanitar. 

”Avem nevoie de câteva măsuri urgente în fiecare spital pentru ca tragedii precum cea de la ”Matei Balș” și de la Piatra Neamț și din alte spitale din țară să nu se mai întâmple(...). Marți vom avea un raport care să prezinte stadiul măsurilor luate de la ultimul raport, de la controalele din noiembrie 2020”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că va anunța la sfârșitul săptămânii viitoare măsuri după ancheta de la Institutul ”Matei Balș”.

Nou protest în fața Institutului ”Matei Balș”: ”Nu vrem să fim conduși de hoți”

Zeci de oameni s-au adunat sâmbătă seara în fața Institutului ”Matei Balș” pentru a protesta după incendiul care a luat șase vieți. Participanții au scandat mai multe lozinci care îi vizează pe guvernanți. ”Nu vrem să fim conduși de hoți” și ”Asasinii”, au strigat oamenii.

×
Subiecte în articol: incendiu Matei Balș Vlad Voiculescu
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close