Antena 3 CNN Actualitate Bine de știut! Ce măsuri se vor lua la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește securitatea în mediul online

Bine de știut! Ce măsuri se vor lua la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește securitatea în mediul online

Uniunea Europeană este din ce în ce mai implicată în protecția utilizatorilor de internet și de aceea a demarat implementarea unor măsuri clare privind securitatea în mediul online.

Bine de știut! Ce măsuri se vor lua la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește securitatea în mediul online
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    09 Iun 2023   •   16:51

Despre aceste măsuri a vorbit Iris Abraham, consilier al vicepreședintelui  Comisiei Europene în cadrul  conferinței WEBDIDACTICA, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Iris Abraham a povestit că restricțiile ce se vor impune sunt deja cuprinse în strategia Uniunii Europene privind drepturile copiilor. Această strategie a apărut ca urmare a creșterii nivelului de amenințare din mediul online din ultimii ani.

"Concret se implementează bannarea reclamelor care nu au un content potrivit copiilor sau conțin viruși, dar și popularizarea programelor care învață copiii cum să facă diferența între real și fals", a spus consilierul.

Acesta consideră că cea mai eficientă metodă de a ne apăra de infractorii internetului este educația și informarea în acest sens încă de la vârste mici.

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close