Antena 3 CNN Actualitate Procurorii au deschis dosar penal după incendiul de la Matei Balş. Au cerut imagini de pe camere și liste cu toți pacienții internați

Procurorii au deschis dosar penal după incendiul de la Matei Balş. Au cerut imagini de pe camere și liste cu toți pacienții internați

Procurorii de pe lângă Judecătoria Sectorul 2 s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar de cercetare penală pentru trei infracţiuni. Mai mult, această cauză a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București. La locul tragediei sunt și specialiștii de la IML.

Procurorii au deschis dosar penal după incendiul de la Matei Balş. Au cerut imagini de pe camere și liste cu toți pacienții internați
de Iulia Gorgorin    |    Roxana Ciucă    |    29 Ian 2021   •   09:11

Trei procurori au fost prezenți la Institutul Matei Balș, la scurt timp după ce s-a dat apelul la 112 și au făcut verificări după tragedie.

Aceștia s-au sesizat din oficiu pentru a face cercetările la fața locului. Procurorii au intrat în salonul unde a avut loc incendiul și spun că nu au existat camere de supraveghere.

Prucurorii vor identifica toți pacienții internați la Matei Balș

"Trei procurori de la PTB au ajuns în urmă cu scurt timp şi fac cercetarea la faţa locului. Au ajuns să intre la faţa locului şi au reuşit să intre în salonul ars. Nu au existat în respectivul salon camere de supraveghere, mi-au comunicat oamenii legii. Încearcă acum să facă rost de imagini de pe camerele de supraveghere. Au cerut de urgenţă şi listele cu toţi pacienţii internaţi, nu doar cu cei internaţi pe secţia respectivă, pentru că se trece la indentificarea tututor persoanelor care au fost acolo. 

S-a deschis un dosar penal in rem pentru trei infracțiuni

Un alt procuror discută cu cei de la Instututul de Medicină Legală, pentru că s-a trecut de urgență și la identificarea celor patru persoane decedate, adică nu se pleacă cu cadavrele de aici, până când nu vor fi identificate. S-a deschis un dosar penal in rem, adică pentru faptă, nu și pentru persoană, pentru trei infracțiuni: ucidere din culpă, infracțiuni privind regimul protecției muncii, vătămare corporală din culpă.

Procurorii încearcă să găsească imagini de pe camerele de supraveghere

După ce se va termina cercetarea la faţa locului, pentru că va dura ore bune, foarte multe persoane vor fi chemate astăzi, atât la Parchetul Tribunalului Bucureşti, cât şi la Poliţia Capitalei, pentru că acolo se vor face audieri. Este extrem de grea munca procurorilor de aici, pentru că pe secţia respectivă de COVID, nu au fost nici înainte camere de supraveghere, iar acum a ars în totalitate şi vedem ce camere existau la acel pavilion, care să fi surprins întregul incendiu'', a transmis Roxana Ciucă, reporter Antena 3.

Patru oameni au murit în urma incendiului

Potrivit șefului DSU, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar un alt pacient și-a pierdut viața după minute bune de resuscitare.

Incendiul a avut loc la parterul unui corp de cladire, în care se aflau în jur de 100 de persoane, conform reprezentanților spitalului. 

”În primul rând vreau să transmit condoleanțe pacienților care, din păcate, și-au pierdut viața. Vorbim de 4 persoane. Trei găsite, ulterior, după ce s-a degajat fumul, carbonizate, și unul care a fost resuscitat, dar fără reușită.

La ora 05:05 a fost apelul la 112, la ora 05:13 a fost primul echipaj sosit care a anunțat care este situația. Au fost trimise de la început mai multe echipaje. La ora 05:14 a fost declanșat planul roșu și au fost mobilizate mai multe forțe din partea ISU, SMURD, din partea Spitalului Floreasca pe linie medicală, din partea serviciului de Ambulanța și bineînțeles din partea Poliției și Jandarmeriei Care au asistat și ei la intervenție”, a declarat Raed Arafat. 

 

×
Subiecte în articol: dosar penal incendiu matei balș procurori
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close