Antena 3 CNN Actualitate Informații noi despre incendiul de la Balș. Persoanele carbonizate au fost identificate

Informații noi despre incendiul de la Balș. Persoanele carbonizate au fost identificate

Cinci oameni au murit până acum în incendiul de la Matei Balş. Unul dintre cadavre a fost descoperit de pompieri după ce aceştia au intrat în unul dintre saloanele cuprinse de flăcări. În ce priveşte posibilele cauze ale tragediei, în acest moment sunt două ipoteze. ''La ora 19 este foarte posibil să fie un protest aici la Institutul Matei Balș'', a anunţat Roxana Ciucă, reporter Antena 3.

Informații noi despre incendiul de la Balș. Persoanele carbonizate au fost identificate
de Iulia Gorgorin    |    Roxana Ciucă    |    29 Ian 2021   •   13:20

UPDATE. Potrivit ultimelor informații, persoanele carbonizate au fost indentificate. Este vorba despre trei bărbați și două femei.

Potrivit unuia dintre brancardierii audiați, focul a pornit de la o priză unde erau puse la încărcat mai multe dispozitive elctronice.

Surse din anchetă spun însă că flăcările au fost provocate de o aerotermă dintr-un salon.

Roxana Ciucă prezintă informații noi de la tragedia din această dimineaţă.

''În aceste clipe sunt ridicate trupurile neînsuflețite, persoanele decedate carbonizate. E chestiune de minute până când medicii de la Institutul de Medicină Legală, vor ieși de aici de la Spitalul Matei Balș, vor duce trupurie neînsuflețite la Institutul de Medicină Legală pentru autopsie.

Nu au fost indentificate cadavrele până la momentul de față și asta pentru că sunt carbonizate

 Este extrem de greu să se facă acest lucru. Se pare că procurorii de la PTB nu au primit lista pacienților cu COVID internați pe saloane, deși au solictat-o încă de dimineață. Imaginile de pe două camere de supraveghere au ajuns chiar în aceste momente în posesia procurorilor și sunt trimise la Parchetul Tribunalului București pentru a fi audiate. Audieri avem și Poliția Capitalei. Asistentele și infirmerele de acolo spun cu lacrimi în ochi: Ne-am văzut moartea cu ochii. Doctorul Apostolescu a fost cel care a spart geamul și a intrat ca să salveze pacienții (...) Îmi spunea o doamnă care locuiește la etajul 1, că a auzit o bubuitură extrem de puternică, ca și cum ar fi fost niște butelii care ar fi explodat. Dosar de cercetare penală in rem pentru mai multe infracțiuni, printre care ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și avem ceva indicii referitoare la Protecția Muncii.

La ora 19 este foarte posibil să fie un protest aici la Institutul Matei Balș

 Sunt foarte multe persoane care au făcut grupuri pe Facebook și au spus: Haideți să venim acolo, pentru că nu am învățat nimic după tragedia de la Colectiv. De asemenea, nu am învățat nimic nici după tragedia de la Piatra Neamț. 

Trupurile neînsuflețite au fost găsite și pe hol, dar și în baie, dar sunt informații care nu pot fi spuse la televizor (...)

E greu să spunem care este cauza incendiului. Nici nu ştiu dacă vom afla curând cauza incendiului, pentru că, iată, la două luni după tragedia din Piatra Neamţ nu avem epertizele gata nici până în momentul de faţă. Profesorul Streinu Cercel va ajunge în această după-amiază la Poliția Capitalei pentru a da explicații'', a transmis Roxana Ciucă, reporter Antena 3.

×
Subiecte în articol: incendiu matei balș protest
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close