Antena 3 CNN Actualitate O nouă materie în programa școlară, începând din toamna anului următor

O nouă materie în programa școlară, începând din toamna anului următor

O nouă materie ar putea fi introdusă în școli. Educația cinematografică ar urma să fie predată în următorii ani, începând din 2022. Experții în educație consideră că artele ar putea aduce beneficii incredibile asupra dezvoltării copiilor.

O nouă materie în programa școlară, începând din toamna anului următor
Sursa foto: pexels
de Andrei Naiţă    |    03 Aug 2021   •   11:30

Părerile sunt împărțite însă. Ministerul Educației este de acord cu noua materie, arătând că educația cinematografică ar putea fi integrată în programele școlare ale altor discipline. De exemplu, după ce elevii studiază o anumită operă literară, ulterior pot viziona și filmul. 

Și psihologii spun că o astfel de materie este pentru elevi. Spre exemplu, prin vizionarea de filme documentare, tinerii își pot îmbogăți cultura generală și pot învăța mai multe despre dezvoltarea personală.

Pe de altă parte, sunt și experți în educație care nu văd o urgență introducerea educației cinematografice în școli. Ei susțin că oricum elevii au acces la filme și documentare diverse pe platformele online. Acestea pot fi urmărite în timpul liber și de aceea nu ar fi oportună încărcarea programei școlare cu o materie nouă. 

Reprezentanții Ministerului Educației anunță că programul de educație cinematografică ar putea fi introdus în școlile din România începând cu toamna anului următor. 

×
Subiecte în articol: materie programa școlară
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close