Antena 3 CNN Actualitate Maternitate din Iaşi, la un pas de judecată: Bebeluş infectat cu stafilococul auriu (VIDEO)

Maternitate din Iaşi, la un pas de judecată: Bebeluş infectat cu stafilococul auriu (VIDEO)

Maternitate din Iaşi, la un pas de judecată: Bebeluş infectat cu stafilococul auriu (VIDEO)
Sursa foto: bebelusi
27 Ian 2010   •   21:01

Părinţii unui bebeluş acuză medicii de la maternitatea Cuza Vodă din Iaşi că le-au îmbolnăvit copilul cu stafilococ auriu. E o bacterie extrem de agresivă care poate chiar sa-i ucidă pe bebeluşi. Trist e că apar astfel de cazuri tot mai des la această maternitate.

Infecţia a fost descoperitã întâmplător, în ziua în care medicii le-ar fi spus părinţilor cã bebeluşul este sănătos şi că îl pot duce acasă. ?La ieşirea din spital copilul prezenta niste bubiţe inghinal. Nici eu nici soţia nu am ştiut despre ce e vorba?, a spus tatăl copilului.

Bucuria părinţilor s-a transformat în disperare în momentul în care a fost diagnosticat cu stafilococ auriu. ?Am venit într-o fugă la spital. A fost imediat operat, fiind puse mai multe lame pentru a lăsa puroiul să dreneze. Bacteria este foarte agresivă, a acţionat foarte repede şi, în decurs de două zile, puteam pierde acest copil?, a adăugat părintele.

Au trecut prin clipe de coşmar mai ales că bebeluşul îşi putea pierde viaţa dacă infecţia nu era descoperită la timp. Pentru medici, însă, e doar o infecţie oarecare. Astfel de cazuri apar frecvent la maternitatea Cuza Vodă din Iaşi.

În mod normal, bacteria poate fi contractată atât de la părinţi sau vizitatori cât şi de la personalul medical. Principala cauză este lipsa igienei personale.

Bebeluşul e acum în îngrijirea medicilor, în afara oricărui pericol. Direcţia de Sănătate Publică va face o anchetă şi va decide dacă e nevoie să închidă maternitatea pentru dezinfectarea saloanelor şi a aparaturii. Părinţii nu se opresc, însă, aici şi vor da spitalul în judecată.



Observator

×
Subiecte în articol: maternitate bebelus Iași
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close