Antena 3 CNN Actualitate Ea este mătușa din Germania care l-a dus pe Cătălin Cherecheș cu 200 de kilometri la oră spre locul unde fostul primar avea să fie arestat

Ea este mătușa din Germania care l-a dus pe Cătălin Cherecheș cu 200 de kilometri la oră spre locul unde fostul primar avea să fie arestat

Antena 3 CNN a difuzat, astăzi, imagini în exclusivitate cu mătușa din Germania care l-a dus pe Cătălin Cherecheș spre locul unde fostul primar avea să fie arestat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2023   •   15:40

Este vorba despre o femeie care l-a ascuns pe edilul fugar timp de o zi în casa sa din Germania.

De asemenea, l-a transportat cu mașina sa pe Cătălin Cherecheș la Augsburg, unde fostul primar plănuia să găsească un alt mijloc de transport, dar a fost arestat.

În timpul drumului spre Augsburg, condamnatul fugar a stat culcat pe bancheta din spate a mașinii, care gonea pe autostradă cu 200 de kilometri pe oră.

"Este, probabil, mătușa păstrătoare a averii lui Cherecheș. Aceasta a declarat în trecut, înainte să fie condamnat, că nu are încredere în băncile din România și că își transferă 1,5 milioane de euro în Germania, într-un seif. Mătușa lui Cătălin Cherecheș este medic şi deține o clinică în Germania, unde lucrează cu familia sa", a spus, la Decisiv, Cătălina Porumbel, realizator Antena 3 CNN.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Avocatul Adrian Cuculis: "Nu cred că există vreun dosar penal pe numele acestei femei"

"Sunt două momente distincte: înainte și după condamnare. Elementele de 'ajutorare' (față de Cherecheș, n.r.) dinaintea condamnării nu prea le cunoaștem.

Ulterior condamnării, când a fost depistată pe autostrada bavareză cu 200 de kilometri pe oră, (polițiștii) nu puteau să-i deschidă ei un dosar penal.

Ei îl căutau pe un infractor condamnat, pe Cherecheș, care avea pe numele său un mandat european de arestare.

Nu cred că are (mătușa) un dosar penal (deschis pe numele ei)", a estimat, la Antena 3 CNN, avocatul Adrian Cuculis.

El a subliniat că fuga din România a lui Cherecheș se produsese deja și că, în termenii legislației curente, nu se poate spune că mătușa i-ar fi înlesnit fugarului "evadarea".

Avocatul Adrian Cuculis: "Legea trimisă pentru promulgare președintelui Iohannis modifică noțiunea de evadare"

"Haideți să ne întoarcem la legislația noastră: ieri a trecut o lege importantă de Parlament și a ajuns la președinte, în vederea promulgării.

Vorbim de o modificare conceptuală a noțiunii de evadare. Adică, dacă nu te prezinți la poliție sau nu te predai într-o țară, fie Germania, fie oricare alt stat, să ți se adauge (la condamnarea deja pronunțată, n.r.) sau să fii cercetat și pentru infracțiunea de evadare.

De-abia în momentul respectiv (la intrarea în vigoare a noilor modificări), am putea avea o mătușă (a lui Cherecheș) care să înlesnească evadarea", a explicat avocatul Cuculis.

"Antena 3 CNN a încercat să ia legătura, pe adresa de email a clinicii sale, cu mătușa lui Cătălin Cherecheș, însă aceasta nu a răspuns", a precizat, la rândul său, Cătălina Porumbel.

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close