Antena 3 CNN Actualitate "Max s-a stins... demn, brav şi încrezător în oameni până la sfârşit"

"Max s-a stins... demn, brav şi încrezător în oameni până la sfârşit"

"Max s-a stins... demn, brav şi încrezător în oameni până la sfârşit"
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Sep 2015   •   13:54

Max, care era singurul câine al Armatei Române antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni şi care a fost diagnosticat cu o boală gravă şi luat în grijă de o iubitoare de animale, Sorina Hanea, a murit marţi seară, a scris stăpâna sa pe Facebook.


   
"Max s-a stins....demn, brav şi încrezător în oameni până la sfârşit.....Ieri seară, târziu, de fapt, ne-am luat rămas bun pentru totdeauna....",
a scris Sorina  Hanea, femeia care îl luase în grijă pe Max de anul trecut.

Presa a prezentat, după parada Armatei organizată cu ocazia Zilei Naţionale de anul trecut, situaţia dificilă a lui Max, câinele-veteran al Armatei Române, care a fost diagnosticat cu o boală gravă, dirofilarioză, şi ar fi ajuns într-un adăpost public dacă o iubitoare de animale nu l-ar fi luat în grijă.

Max, singurul câine al Armatei antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni, a efectuat două misiuni în Afganistan în cadrul Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni" şi a Batalionului 300 Infanterie "Sf. Andrei". Născut în 2009, el a fost dresat şi antrenat de mic pentru misiuni de plutonierul major Valentin Roşioara.

×
Subiecte în articol: caine Armata Română catel
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close