Antena 3 CNN Actualitate Mazăre: Nu am vrut să fac atingere evreilor sau comunităţii israeliene

Mazăre: Nu am vrut să fac atingere evreilor sau comunităţii israeliene

Mazăre: Nu am vrut să fac atingere evreilor sau comunităţii israeliene
Sursa foto: radu mazare
21 Iul 2009   •   00:44

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, pentru Mediafax, că, prin purtarea uniformei de ofiţer în armata germană, nu a dorit să aducă atingere comunităţii israeliene, cu care are o relaţie foarte bună, ci doar s-a inspirat din filmul "Operaţiunea Walkiria".

"Nu am vrut în niciun caz să fac atingere şi nu sunt de acord cu războiul şi nu am vrut să fac atingere evreilor sau comunităţii israeliene, cu care am o relaţie foarte bună şi care are, probabil, în România, cele mai multe investiţii concentrate la Constanţa", a subliniat Mazăre.

El a arătat că s-a inspirat din filmul "Operaţiunea Walkiria", unde un ofiţer german dorea "să scape ţara de un dictator nebun", acel ofiţer luptând împotriva sistemului nazist.

"M-am inspirat după filmul ŤOperaţiunea Walkiriať, cu Tom Cruise, în care un ofiţer din armata germană vrea să scape ţara de un dictator nebun. El lupta împotriva regimului, nu susţinea regimul. Totuşi era doar o prezentare de modă. Nu trebuie dat aşa mare amploare, dar noi, în România, în general, suntem inchizitori", a mai spus Mazăre.

Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului l-a reclamat, luni, pe Radu Mazăre pentru încălcarea Legii privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

În timpul unei prezentări de modă, primarul Constanţei a apărut pe scenă îmbrăcat în ofiţer nazist.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Radu Mazare antisemitism
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close