Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a activat Mecanismul European de Protecţie Civilă. Opt dintre răniţii de la Crevedia, transferaţi la Bruxelles

Guvernul a activat Mecanismul European de Protecţie Civilă. Opt dintre răniţii de la Crevedia, transferaţi la Bruxelles

Guvernul României a activat Mecanismul European de Protecţie Civilă pentru ca răniţii din explozia de la Crevedia să fie transferaţi în străinătate.

Guvernul a activat Mecanismul European de Protecţie Civilă. Opt dintre răniţii de la Crevedia, transferaţi la Bruxelles
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Alin Tarnovschi    |    26 Aug 2023   •   23:24

Opt dintre răniții din explozia de la Crevedia, județul Dâmbovița, vor fi duși, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la spitale din Belgia şi Italia. Doi dintre pacienţii transferaţi sunt pompieri.

Premierul Marcel Ciolacu a mers la Spitalul Floreasca, acolo unde sunt doi pompierii intubați.

"Amândoi pompierii intubați sunt la Floreasca. Ei pleacă primii la Bruxelles în această noapte", transmtie Executivul.

Autoritățile au activat mecanismul european în cazul răniților de la Crevedia. "Mecanismul european va fi folosit pentru toți cei intubați în primul rând”, au transmis reprezentanții MS.

Ulterior, Marcel Ciolacu a anunţat că, pe lângă cei doi răniţi transferaţi la Bruxelles, alte două victime vor ajunge la spitale din străinătate.

În clipa asta situația victimelor este următoare: Spitalul Bagdasar - 11 pacienți (3 intubați), Universitar - 4 pacienți, Spitalul de Arși - 4 pacienți (un intubat), Spitalul Floreasca - 27 de pacienți (4 intubați).

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close