Antena 3 CNN Actualitate Medalii de argint şi bronz pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori

Medalii de argint şi bronz pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori

Medalii de argint şi bronz pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    12 Dec 2011   •   17:42

Toţi cei şase elevi români care au participat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori au câştigat medalii, dintre acestea două au fost de argin ţi patru de bronz, informează Ministerul Educaţiei, citat de Mediafax.

Cele două medalii de argint au fost câştigate de Dumitru Călugăru, elev în clasa a VIII-a la Şcoala Generală "Constantin Săvoiu" din Târgu Jiu şi Ioan Ignat, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa.

Bronz au luat Lucica Ştefania Moroianu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, Camelia Diaconu - clasa a VIII-a, Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Iaşi, Elena Oana Băran - clasa a IX-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Daniel Adrian Aleca - clasa a VIII-a, Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii susţin trei probe, două teoretice individuale şi una practică pe echipe formate din trei membri, la trei discipline - chimie, biologie şi fizică. Ediţia a VIII-a a Olimpiadei a avut loc în perioada 1-11 decembrie 2011, la Durban, în Africa de Sud şi a avut 252 de concurenţi din 40 de ţări.

×
Subiecte în articol: medalii argint bronz elevi premii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close