Antena 3 CNN Actualitate Media Accesarea site-urilor The Times şi Sunday Times va costa o liră pe zi de la 1 iunie

Accesarea site-urilor The Times şi Sunday Times va costa o liră pe zi de la 1 iunie

Accesarea site-urilor The Times şi Sunday Times va costa o liră pe zi de la 1 iunie
25 Mai 2010   •   15:11

Conţinutul de pe site-urile publicaţiilor The Times şi Sunday Times nu vor mai putea fi accesate gratuit. De la 1 iunie, acestea vor fi accesibile numai persoanelor care vor plăti un abonament. În timp ce varianta electronică a publicaţiei The Times se va concentra pe stiri, Sunday Times va pune accentul pe materialele video şi foto, informează AFP.

Taxa pentru accesarea conţinutului va fi de o liră pe zi sau două lire pe săptămână. Mai mult de 90% dintre cele 21 de milioane de utilizatori ai celor două site-uri şi-ar putea îndrepta atenţia către alte publicaţii. Însă, situaţia ar putea fi şi mai gravă. Potrivit unei evaluari a grupului News International, numai 5% dintre britanicii care accesează site-urile de stiri ar fi dispusi să plătească pentru accesarea conţinutului.

"Sunt consştient că vom pierde un număr mare de cititori", a declarat redactorul sef al The Times, James Harding. "A venit vremea să punem capăt irosirii actului jurnalistic. Aveam sentimentul ca subevaluăm jurnalismul şi publicaţia The Times", a adăugat el.

Cele două publicaţii aparţin consorţiului News Corporation, controlat de magnatul Rupert Murdoch. Acesta susţine implementarea unui nou model de business media care să genereze venituri din taxele pentru accesul la versiunile online ale ziarelor şi revistelor. Magnatul media Rupert Murdoch a declarat, în mai multe rânduri, că jurnalismul este "o marfă scumpă" şi a cerut trusturilor de presă să nu mai distribuie conţinut gratuit.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: taxe rupert murdoch site abonament
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close