Antena 3 CNN Actualitate Media Accidentul în care a fost implicat un elicopter israelian, cea mai importantă ştire a zilei în media de la Tel Aviv

Accidentul în care a fost implicat un elicopter israelian, cea mai importantă ştire a zilei în media de la Tel Aviv

Accidentul în care a fost implicat un elicopter israelian, cea mai importantă ştire a zilei în media de la Tel Aviv
27 Iul 2010   •   13:40

10 jurnalişti israelieni au ajuns marţi dimineaţă în România pentru a relata despre acest subiect. Accidentul, în care au fost implicaţi cei şase militari israelieni daţi dispăruţi, este cea mai importantă ştire a zilei în media de la Tel Aviv. Ziarele şi televiziunile şi-au trimis corespondenţii pentru a transmite despre operaţiunile de căutare din România.

Jerusalem Post scrie despre echipele de intervenţie care au fost trimise în România. Jurnaliştii susţin că generalul de brigadă Nimrod Shefer va conduce o echipă de experţi care va investiga cauzele accidentului.

Site-ul ynet.co.il prezintă filmul evenimentului, alături de reacţia ministrului israelian al apărării, Ehud Barack, aflat într-o vizită oficială la Washington. Barack a declarat că "îmbratişează poporul israelian şi familiile victimelor" cărora le-a transmis să fie puternice în aceste clipe grele.

Majoritatea ziarelor israeliene vorbesc şi despre elicopterele CH 53, de tipul celui care s-a prăbuşit în România. Jurnaliştii israelieni precizează că astfel de accidente se întamplă chiar dacă piloţii sunt foarte buni. Este prezentat şi un scurt istoric al tragediilor în care au fost implicate elicopterele. Astfel, este menţionat incidentul din 1977, când un elicopter CH53 cu 54 de oameni la bord s-a prăbuşit şi cel din 1997, când două elicoptere care erau în drum spre Liban s-au ciocnit. 73 de militari şi-au pierdut atunci viaţa.

Despre accidentul de elicopter scriu şi alte site-uri de ştiri israeliene precum israelnationalnews, haaretz.com sau topix.com.

Accidentul din România a prezentat interes şi pentru jurnaliştii din toată lumea. Informaţia a fost preluată nu doar de cunoscutele agenţii de presă Reuters, Associated Press şi France Press. Despre accidentul de elicopter în care au fost implicaţi şase militari israelieni şi unul român au relatat şi jurnaliştii britanici de la BBC, dar şi cei de peste Ocean. Site-urile televiziunilor americane ABC news, CNN sau Fox news sunt doar câteva dintre cele care au preluat informaţia.

Antena 3

 

 

×
Subiecte în articol: Tel Aviv
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close