Antena 3 CNN Actualitate Media Ai cont pe LinkedIn? Schimbă-ți urgent parola!

Ai cont pe LinkedIn? Schimbă-ți urgent parola!

Ai cont pe LinkedIn? Schimbă-ți urgent parola!
Sursa foto: Foto: captura YouTube
20 Mai 2016   •   23:17

Rețeaua de socializare LinkedIn și-a anunțat membrii că datele a circa 100 de milioane de utilizatori, piratate de hackeri în 2012, au fost postate online, așa încât le solicită să își schimbe parolele. LinkedIn informase atunci că datele a 6,5 milioane de utilizatori ar fi fost piratate, însă în cursul acestei săptămâni a afirmat că au fost compromise mult mai multe date, scrie AFP.

"Ieri am aflat că alte date au fost postate online, email-uri și serii de parole a peste 100 de milioane de membri LinkedIn piratate cu aceeași ocazie, în 2012", spune Cory Scott, din conducerea rețelei de socializare, într-o postare pe blogul LinkedIn. "Am luat imediat măsuri pentru invalidarea parolelor afectate și vom lua legătura cu acești membri, recomandându-le să își schimbe parolele. Nimic nu arată că ar fi vorba de un nou atac informatic", adaugă el.

Brian Krebs, blogger specializat în securitate informatică, afirmă că LinkedIn și-a întărit securitatea după ce a fost victima piratării din 2012.

"Dacă sunteți utilizator LinkedIn și nu ați schimbat parola din 2012, este posibil ca protecția să nu mai funcționeze", a avertizat el totuși, citat de AFP.

×
Subiecte în articol: linkedin retea de socializare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close