Antena 3 CNN Actualitate Media Anunțul neașteptat făcut de revista Charlie Hebdo, la un an de la atacul terorist

Anunțul neașteptat făcut de revista Charlie Hebdo, la un an de la atacul terorist

Anunțul neașteptat făcut de revista Charlie Hebdo, la un an de la atacul terorist
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
11 Ian 2016   •   15:46

Publicația satirică franceză Charlie Hebdo, al cărei colectiv redacțional a fost decimat de atacul terorist din ianuarie anul trecut, caută trei noi caricaturiști care trebuie să fie dispuși să-și asume riscul de a deveni o posibilă țintă a islamiștilor radicali, relatează luni agenția EFE.

Activitatea săptămânalului satiric este susținută în prezent de numai doi caricaturiști angajați și patru colaboratori. 
 
”Avem nevoie de trei noi caricaturiști, dar este greu. Nu este vorba despre un simplu contract de muncă, ci de un angajament de viață, întrucât caricaturiștii sunt persoanele cele mai expuse răzbunării extremiștilor”, explică directorul financiar al Charlie Hebdo, Eric Portheault, într-un interviu publicat luni de Le Figaro, potrivit agerpres.ro.
 
Și el a recunoscut că se teme pentru viața sa, amintind că angajații publicației se află permanent sub protecția poliției și nu le este ușor să lucreze în asemenea condiții.
 
În rândul echipei care a supraviețuit atacului terorist au apărut disensiuni, astfel că mai mulți dintre ei au ales să plece din cauza neînțelegerilor cu acționarii. Directorul financiar a mai menționat că va fi deschis progresiv capitalul publicației pentru noi investitori.
 
El a adăugat că ediția ce a marcat un an de la atacul terorist a avut atât de mult succes că a fost nevoie să se suplimenteze tirajul inițial de un milion de exemplare. Cât despre vânzările obișnuite, acestea sunt de circa o sută de mii de exemplare pe săptămână, cifră de cinci ori mai mare comparativ cu nivelul de dinaintea atacului, la care se adaugă 180.000 de abonamente, față de cele numai 10.000 câte erau anul trecut în ianuarie.
 

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo angajari
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close