Antena 3 CNN Actualitate Media Antena 3, cea mai urmarită televiziune din România când au loc evenimente importante

Antena 3, cea mai urmarită televiziune din România când au loc evenimente importante

Antena 3, cea mai urmarită televiziune din România când au loc evenimente importante
31 Ian 2014   •   17:26

Antena 3 incheie prima luna a anului in pozitia de lider detasat al posturilor informative din Romania, dar si cu performante de lider de piata in zilele cheie. Luna ianuarie a fost marcata de subiecte ca noul Cod Penal, alegerile prezidentiale si stabilitatea USL, dezvaluirile legaturii Gazprom-Ioana Basescu, accidentul aviatic din Apuseni, conditiile meteorologice dificile.

Conform Kantar Media, in luna ianuarie, productii ale postului de nisa au ocupat  in mod repetat locul intai in piata, depasind toate celelalte posturi tv din Romania.

Astfel, pe 20 ianuarie, antena3.ro/emisiuni/sinteza-zilei/" title="sinteza zilei">Sinteza Zilei cu Mihai Gadea a inregistrat 7.1% rating si 15.6% cota de piata, situandu-se inaintea Pro tv si a celorlalte televiziuni din tara timp de 3 ore. Lidere de piata au fost in aceeasi data si emisiunile realizate de catre Mircea Badea si Maria Coman, In gura presei obtinand 3.1 puncte rating si 15.6% market share, iar Se intampla in Romania 2.6% rating si 12.9% cota de piata.



Pe 21 ianuarie, emisiunea Mariei Coman s-a impus din nou ca lider de piata, cu 3.8 puncte rating si 17.4% market share, performanta bifata si de Previziunile Zilei cu Sabina Iosub, care a obtinut 3.4% rating si 15.4% cota de piata, dar si de emisiunea locomotiva a postului, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea, care a inregistrat 6.5% rating si 13.6% media cotei de piata.



Mircea Badea si Sabina Iosub continua in acelasi ton si realizeaza pe 22 ianuarie editii care depasesc ca audienta nu numai posturile din nisa de stiri, dar si toate televiziunile generaliste, media cotei lor de piata ajungand la 12.4 procente, respectiv 14.6%.



In acelasi timp, emisiunea realizata de Maria Coman se impune ca lider de piata si pe 22, dar si pe 23 ianuarie, pe ambele tronsoane orare aferente emisiunii, cu medii de 15.7% si 16.2% market share.



Previziunile Zilei facute de Sabina Iosub au depasit toate celelalte posturi tv din Romania si la inceputul lunii, pe 7 si 9 ianuarie, cu medii de 10.2% si 11.3% market share.



De altfel, comparativ cu ianuarie 2013, ratingul Antena 3 pe intreaga zi a crescut cu 5%. Mai mult decat atat, in intervalul orar 6-10, cand Nadina Campean si Marius Ionita prezinta Stirile diminetii de luni pana vineri, iar Ela Craciun in weekend, ratingul postului a inregistrat o crestere de 8% fata de prima luna a anului trecut, in timp ce in Day Time (10-16), cand ANtena 3 difuzeaza emisiunile realizate de catre Sabina Iosub, Maria Coman, Alina Petrescu, Andreea Stroe, Adrian Maniutiu, Ioana Raduca, Catalina Porumbel si Laura Nureldin, Mihaela Birzila sau Lorena Burlacu, audienta postului a crescut cu 14%. Alina Petrescu, Alessandra Stoicescu, Adrian Ursu si Dana Grecu alaaturi de Radu Tudor sunt autorii emisiunilor care au adus cea mai mare crestere a unui intervalul orar, slotul 16-19(Access) crescand cu nu mai putin de 17 procente.



Asa cum reiese din analiza evolutiei cotei de piata in luna ianuarie, Antena 3 isi pasteaza distanta fata de celelalte statii informative si pe intreaga zi si in prime time.



Pastrand traditia din 2013, productiile Antena 3 au dominat clasamentul pe nisa de stiri in ianuarie, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea, Punctul de intalnire cu Radu Tudor, Secvential cu Adrian Ursu, Subiectiv cu Razvan Dumitrescu si La ordinea zilei cu Dana Grecu si Radu Tudor fiind emisiunile care au inregistrat cel mai mare rating.



In ceea ce priveste clasamentul in functie de media cotei de piata, emisiunea Se intampla in Romania cu Maria Coman (11:00) ocupa prima pozitie in top, cu 11,9 procente, fiind urmata de Sinteza Zilei, Previziunile Zilei cu Sabina Iosub, Se intampla in Romania cu Maria Coman (13:00) si In gura presei cu Mircea Badea.



Antena 3 a mai stabilit un record in luna ianuarie, fiind televiziunea de stiri care a atras numarul cel mai mare de telespectatori premium, adica oameni educati, cu studii superioare si influenti in societate.



Audientele inregistrate in aceste prime saptamani ale anului reconfirma faptul ca publicul alege sa urmareasca la Antena 3 evenimentele importante, peste 3.400.000 de romani urmarind in medie cel putin un minut postul de stiri INTACT in luna ianuarie.   

Copyright ARMA DATA (perioada luata in calcul 1-30 ianuarie 2014, target 18+ urban).

×
Subiecte în articol: antena3 lider de audienta
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close