Antena 3, în elita mondială a televiziunilor. "În premieră", nominalizată la premiile Emmy

de M.Z.    |    30 Sep 2014   •   21:09
Antena 3, în elita mondială a televiziunilor. "În premieră", nominalizată la premiile Emmy
Mai sunt câteva ore până la Gala de decernare a premiilor Emmy de la New York, unde Antena 3 are onoarea să fie nominalizată alături de cele mai cunoscute şi apreciate televiziuni din toată lumea. În această noapte, la New York, are loc decernarea premiilor Emmy, cele mai importante din lume.
 
Antena 3 este recunoscută în galeria televiziunilor profesioniste, prin realizarea unor reportaje făcute de colegii de la emisiunea "În premieră".
 
Reportajul "Lungul drum spre casă", povestea lui Petrică, abandonat în România şi adoptat de un medic din America, este printre cele patru materiale nominalizate la categoria Emmy Current Affairs. 
 
Carmen Avram şi echipa ei au toate motivele să spere la premiu. Documentarul a fost deja dublu medaliat cu aur la o altă mare competiţie de televiziune: New York Festivals. 

Deja medaliaţi cu aur la New York Festivals, acum vor ajunge peste Ocean la Oscarurile pentru televiziune - premiile Emmy. 

Emisiunea În Premieră de la Antena 3 a fost nominalizată şi a câştigat, în cele opt sezoane, premii la majoritatea competiţiilor de televiziune din ţară şi din lume, de la APTR şi până la AIB Londra, New York Festivals sau Festivalul de Televiziune de la Monte Carlo. Participarea la Emmy este însă cea mai mare bucurie a familiei În Premieră. 
 
Iată, mai jos, povestea lui Petrică:
 
Petrică este unul dintre copiii abandonaţi de România în orfelinatele groazei. Un băiat chinuit la căminul din Siret, un pol al suferinţei pentru orfanii din vremuri apuse, dar salvat, înainte să moară, de o familie de americani dornici să aibă un copil. 

Un băiat ajuns la maturitate înainte de vreme şi cu un suflet atât de mare încât, cu ajutorul echipei În Premieră, a avut curajul să vină şi să-şi vadă mama care l-a abandonat. 

Aşa s-a născut un reportaj emoţionant şi unic: Lungul drum spre casă - realizat de Denisa Morariu, Cristian Tamaş, Mihai Dină, Liviu Dochiţa şi Adi Robe, şi în care au pus suflet toţi membrii familiei În Premieră. 


Mihai Gâdea: Eu am plâns de bucurie. Am trăit momente extraordinare
 
În direct de la sediul CNN din New York, Mihai Gâdea şi Carmen Avram au vorbit despre emoţiile pe care le au în aşteptarea premiului.
 
Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a spus că a plâns de bucurie.
 
"Eu am plâns de bucurie, de fericire, pentru că am trăit nişte momente extraordinare", a spus Mihai Gâdea, marţi, la o Ediţie specială de la Antena 3, în direct de la studiourile CNN de la New York.

"Nu ştiu ce se va întâmpla în câteva ore la Gala EMMY, dar ştiu ce s-a întâmplat în toţi aceşti ani de zile care au făcut posibil acest moment. Ştiu ce s-a întâmplat în sufletele acelora care au încercat să găsească întotdeauna performanţa, excelentă, aşa cum este Carmen, cum este echipa ei. În momentul în care am văzut că sunt desemnaţi şi recunoscuţi ca fiind cei mai buni din lume, cei mai buni 4 din lume, Antena 3 făcând parte din această galaxie a televiziunilor mondiale, pe mine m-a emoţionat şi bucurat foarte mult", a adăugat Gâdea.


Echipa Antenei 3 a participat la prima parte a ceremoniei Emmy, unde a primit o medalie pentru nominalizare.Reportajul emoţionant "Lungul drum spre casă" este realizat de Denisa Morariu, Cristian Tamaş, Mihai Dină, Liviu Dochiţa şi Adi Robe.


Carmen Avram: Este cea mai mare realizare a vieţii mele de jurnalist
 
Tot de la studiourile CNN, Carmen Avram a mărturisit că această nominalizare la premiile Emmy "este cea mai mare realizarea a vieţii mele de jurnalist, este important că ne aflăm aici, în această seară".
 
 
Vizibil emoţionată, Carmen Avram a spus că nominalizarea este un premiu în sine, iar pentru câştigarea acestui premiu concurează cu alte patru televiziuni internaţionale.
 
Jurnalista a ţinut să mulţumească echipei sale de la emisiune, Antenei 3, lui Mihai Gâdea şi nu în ultimul rând telespectatorilor, pentru că a ajuns atât de departe.


Denisa Morariu, membră a echipei În premieră, are 27 de ani şi spune că încă de la 9 ani îşi dorea să ajungă jurnalist.
 
Tânăra a povestit că a fost sprijinită în parcurgerea acestui drum de părinţi, iar Carmen Avram i-a oferit cea mai mare şansă în viaţă, vaând în vedere că ea nu mai lucrase în televiziune până să fie membră a emisiunii În premieră.


Iată, mai jos, fotografii din New York cu echipa emisiunii În premieră, nominalizată la premiile Emmy
 

Cine sunt concurenţii Antenei 3
 
Pentru acest important premiu, Antena 3 concurează cu alte trei televiziuni din Canada (CBC), Hong Kong şi Argentina.

Parteneri
x close