Antena 3 CNN Actualitate Media Antena 3, în finala Festivalului de Televiziune de la Monte Carlo. Mihai Gâdea: Ţineţi-ne pumnii!

Antena 3, în finala Festivalului de Televiziune de la Monte Carlo. Mihai Gâdea: Ţineţi-ne pumnii!

Antena 3, în finala Festivalului de Televiziune de la Monte Carlo. Mihai Gâdea: Ţineţi-ne pumnii!
09 Iun 2014   •   23:54

Mihai Gâdea a anunţat, luni seară, la "Sinteza Zilei", că marţi va participa la prestigiosul Festival de Televiziune de la Monte Carlo, acolo unde postul de televiziune Antena 3 a fost nominalizat la 2 categorii.

"Mâine voi pleca cu o parte din colegii mei la Festivalul de Televiziune şi Film de la Monte Carlo. Festivalul a fost deja deschis, dar vom merge la gală, acolo unde Antena 3 are două nominalizări", a anunţat Mihai Gâdea.

Nominalizările Antenei 3 la acest festival au fost făcute publice încă din luna aprilie.

NOMINALIZĂRILE Antena 3 la Festivalul de la Monte Carlo

"Premiile din SUA, cele de la New York Festivals World's Best TV and Films, ar putea fi comparate cu ceea ce înseamnă Oscarul în film. În Europa, există un festival care, în televiziune, este corespondentul Festivalului de la Cannes din film: Festivalul de Televiziune de la Monte Carlo, ce se desfăşoară sub patronajul ASR Prinţul Albert de Monaco", spunea Mihai Gâdea, în 16 aprilie.

"Anul acesta, Antena 3 a trimis un material la categoria "news documentary" şi, alături de televiziuni prestigioase din lume, Antena 3 este nominalizată în finală, în gală", a anunţat Gâdea, care a precizat că este vorba despre ancheta marca În premieră, "România otrăvită".



Festivalul de Televiziune de la Monte Carlo a fost creat în 1961 de către Alteţa Sa Prinţul Rainier al III-lea, cu scopul de a încuraja noua artă, în serviciul păcii şi al înţelegerii între oameni.

Idealul acestui festival este acela că televiziunea trebuie să fie recunoscută drept mijlocul excepţional prin care sunt aduse laolaltă culturi diferite. Prinţul Albert al II-lea de Monaco este preşedintele de onoare al Festivalului din anul 1988.


Cele mai bune de programe de televiziune la nivel mondial au fost recompensate cu statuetele Nimfele de Aur, copii ale "Nimfei Salmacis", realizată de sculptorul François-Joseph Bosio (1768-1845).

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close