Antena 3 CNN Actualitate Media Antena 3, liderul incontestabil al posturilor de ştiri în primul semestru

Antena 3, liderul incontestabil al posturilor de ştiri în primul semestru

Antena 3, liderul incontestabil al posturilor de ştiri în primul semestru
06 Iul 2015   •   19:13

Antena 3 a incheiat primele 6 luni ale anului 2015 pe locul intai in clasamentul televiziunilor informative din Romania. Conform cifrelor furnizate de Kantar Media, Antena 3 a inregistrat o medie de 2.3%rating si 9.2% cota de piata la nivelul intregii zile, si a ocupat locul 3 in piata, dupa PRO Tv si Antena 1.



Diferenta de audienta dintre Antena 3 si celelalte posturi de stiri a crescut in cel mai disputat interval orar, prime time, unde postul IMG a obtinut 4.1% rating si 8.5% market share.



Comparativ cu primul semestru din 2014, audienta Antena 3 s-a apreciat cu 10 procente, absolut toate sloturile orare atragand mai multi telespectatori.



De altfel, toate emisiunile difuzate de Antena 3 in perioada ianuarie-iunie 2015 au inregistrat cresteri de audienta comparativ cu perioada similara a anului trecut.



O performanta importanta este situarea Antenei 3 pe locul 2 in piata, dupa PRO Tv, in topul posturilor tv din Romania urmarite de publicul premium. Antena 3 obtine aici o medie de 3.1 puncte de rating pe intreaga zi, si 5.4 seara.




De asemenea, Antena 3 este preferata in mare masura de publicul cu studii superioare, media cotei de piata in aceasta categorie fiind de 12% pe intreaga zi si 10.8% in prime time.



Audienta Antenei 3 creste si in randul publicului comercial, o analiza comparativa cu aceeasi perioada a anului trecut pe intreaga zi relevand o apreciere a ratingului cu 14 procente, si cu 21% a cotei de piata. Seara, numarul telespectatorilor din categoria 18-49 urban care au urmarit Antena 3 a crescut chiar mai mult, ratingul mediu imbunatatindu-se cu 25%, iar market share-ul cu 26 deprocente .



Antena 3 este singurul post de ştiri din România afiliat CNN International şi este parte a INTACT Media Group.

Copyright ARMA DATA.

×
Subiecte în articol: antena3 lider de audienta
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close