Antena 3 CNN Actualitate Media Antena TV Group şi Antena 3 acuză B1 TV de dezinformare şi manipulare

Antena TV Group şi Antena 3 acuză B1 TV de dezinformare şi manipulare

Antena TV Group şi Antena 3 acuză B1 TV de dezinformare şi manipulare
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    07 Iun 2013   •   09:24

Antena TV Group şi Antena 3 acuză B1 TV de dezinformare şi manipulare şi au trimis o notificare postului TV şi prezentatorilor emisiunii "Talk B1", în care le cere să înceteze de îndată prezentarea de informaţii false despre situaţia financiară a trustului Intact.

În urmă cu două zile, prezentatorii emisiunii au difuzat informaţii neverificate prezente pe un blog, conform cărora, trustul Intact ar avea probleme financiare. Realizatorii nu s-au deranjat să verifice informaţiile, deşi acestea sunt publice.  

În sprijinul afirmaţiilor sale, Antena Group prezintă cifrele reale care arată situaţia economică a celor două companii. În notificarea trimisă postului B1 se arată că s-a comis un abuz de drept, printr-o atitudine calomnioasă şi denigratoare la adresa trustului Intact.

Antena TV Group şi Antena 3 au notificat B1 că analizează posibilitatea de a da în judecată postul, pe directorul general al acestuia, Sorin Oancea, precum şi pe realizatorii emisiunii în care a avut loc dezinformarea. Notificarea a fost trimisă prin executor după ce, iniţial, directorul B1 TV Sorin Oancea a refuzat să o primească.

 
În acest an, peste 6,5 milioane de oameni s-au uitat zilinic la teleleviziunile trustului Intact - Antena 1, 2, 3, Euforia şi GSP TV. Datele arată o creştere cu 7% a numărului de telespectatori faţă de anul 2012 la publicul peste 18 ani. 
 
Televiziunile parte din Intact Group au înregistrat în primele cinci luni ale anului un raiting de 4,3 pe întreaga zi la publicul peste 18 ani şi de 7,9 în prime time, potrivit datelor Kantar Media. Posturile TV au înregistrat în acest an o cotă de piaţă de 19,8 pe întreaga zi, în creştere cu 1,3 procente faţă de anul precedent.
 
Antena 1 şi Antena 3 ocupă locul doi şi, respectiv, patru în topul televiziunilor din România, atât în prime-time, cât şi pe întreaga zi. Antena 3 rămâne şi în 2013 cea mai urmărită televiziune de ştiri, cu 19 dintre cele mai urmărite emisiuni din România, dintr-un top de 25. Dintre aceastea, emisiunea "Sinteza Zilei" cu Mihai Gâdea ocupă prima poziţie cu un rating de 4,4 şi share 8,9.
 
Asta după ce Antena 3 a reuşit anul trecut o creştere a audienţei cu 83 de procente faţă de 2011, pe segmentul de vârstă 15 - 54 de ani, în mediul urban.
 
Creşteri de audienţă au înregistrat şi celelalte televiziuni ale Trustului Intact, iar în mediul on-line a înregistrat 2,8 milioane de vizitatori unici.
 

×
Subiecte în articol: Antena 3 manipulare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close