Antena 3 CNN Actualitate Media Antonescu şi Ponta, filaţi de serviciile secrete. Andon: Asta este un atentat la libertatea cetăţeanului şi o risipă de ban public

Antonescu şi Ponta, filaţi de serviciile secrete. Andon: Asta este un atentat la libertatea cetăţeanului şi o risipă de ban public

Antonescu şi Ponta, filaţi de serviciile secrete. Andon: Asta este un atentat la libertatea cetăţeanului şi o risipă de ban public
Sursa foto: Foto: Antena 3
17 Aug 2012   •   00:03

Mihai Gâdea a prezentat în ediţia de joi seara a emisiunii "Sinteza Zilei" mai multe fotografii care dovedesc că Mona Pivniceru nu este singura filată şi dată apoi publicităţii. Unele dintre aceste filaje sunt ţinute în dosare de ani de zile. Printre cei filaţi se numără Crin Antonescu, Victor Ponta, Sorin Oprescu, dar şi realizatorul Tv.

Avocatul Sergiu Andon, invitat în emisiune, a vorbit despre gravitatea situaţiei în care ne aflăm, dar şi despre soluţii pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple.

„În primul rând se poate să li se reducă bugetul (n.r. - serviciilor secrete din România). La sfârşitul domniei Ceauşescu Securitatea avea 19 generali. Acum vreo doi ani, când i-am numărat eu ultima dată, SRI avea peste 90 de generali. Proporţional se propagă întreaga schemă pentru că generalul trebuie să aibă şi el o mică piramidă de ofiţeri şi de subordonaţi, ca aceşti oameni să poată funcţiona acolo. Ei nu o fac voluntar, sunt plătiţi, şi sunt plătiţi foarte gras. Ceea ce fac ei, urmărind ziariştii, gâtuind libertatea presei, restrângând dreptul cetăţeanului la informaţie, libertatea de expresie ş.a.m.d., nu numai că sunt grave atentate la liberăţile noastre constituţionale, dar sunt şi o mare risipă de bani publici, de bani luaţi de la contribuabili“, a declarat avocatul Sergiu Andon.

El a adăugat că aparatul umflat şi supradimensionat al SRI şi al celorlalte servicii secrete din România a cunoscut creşterea cea mai rapidă în regimul Băsescu, iar bugetul acestor servicii secrete ar trebui înjumătăţit.

Andon a precizat că în cazul Monei Pivniceru filajul este un lucru grav.

„În cazul doamnei Pivniceru filajul este un lucru grav, ca toată această nebunie a filajelor ca şi nebunia interceptărilor, de care iarăşi s-a vorbit mult în ultimele zile. Dar încă nu cred că asta este limita suportabilităţii. Ca unul ce am trăit şi în vechiul regim o spun adesea că am ajuns să mă simt nesigur şi mai oprimat acum decât pe vremea Securităţii“, a mai spus Sergiu Andon.



×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close