Antena 3 CNN Actualitate Media Artiștii momentului au făcut senzație cântând șlagăre la Marea Unire ZU

Artiștii momentului au făcut senzație cântând șlagăre la Marea Unire ZU

Artiștii momentului au făcut senzație cântând șlagăre la Marea Unire ZU
Sursa foto: Foto: Radio ZU
02 Dec 2016   •   14:19

În fiecare an, de Ziua României, Buzdugan și Morar respectă o tradiție pe care au lansat-o în 2010. Sărbătoarea Unirii se transformă la Radio ZU în parada hiturilor și a slagărelor. Muzica nouă întâlnește muzica de altă dată. Artiștii de acum cântă cele mai cunoscute cântece din istoria românilor. Asta presupune obiceiul numit „Marea Unire ZU”, iar ceea ce unește ZU, nu dezbină nimeni.  

Refrene de la Maria Tănase, Phoenix,  Angela Similea, Laura Stoica și mulți alți artiști care au marcat pentru totdeauna muzica românească s-au auzit astăzi pe toate frecvențele celui mai vesel post de radio din țară. Toate au fost interpretate în variante noi, adaptate la stilul fiecărei voci care s-a încumetat să intre în joc. Cei care, pe 1 decembrie 2016, au înfăptuit Marea Unire ZU sunt: Lora, Lidia Buble, Alina Eremia, Smiley, Damian & Brothers, Nicole Cherry, Oana Sârbu, Jo, Raluka, Irina Rimes, Amadeea Violin, Ana Baniciu și Mircea Baniciu.

GALERIE FOTO (48 de poze, 150 mb): https://we.tl/RVRuG4Gft8

Ziua a început cu acorduri din „Ciocârlia” și „Rapsodia Română” de George Enescu, interpretate excepțional de Amadeea Violin. Mircea Baniciu și Ana Baniciu, tată și fiică, ne-au adus aminte de „Andrii Popa”. Damian Drăghici și-a arătat priceperea la nai după o pauză de cinci ani. Alături i-au fost și Lidia Buble, pentru cântecul popular „Viață trecătoare”, și Smiley, pentru o reinterpretare a piesei „În stație la Lizeanu”. Lora a pus în scenă un tribut emoționant pentru celebra Maria Tănase. Oana Sârbu și Nicole Cherry au dat din nou viață melodiei „Ani de liceu”. Jo a adus în prezent „Bună seara, iubite”, unul dintre slagărele care au consacrat-o pe Loredana Groza. Raluka și Irina Rimes ne-au trimis cu gândul la adolescență cântând „Doi ochi căprui” de la Bambi. Alina Eremia și-a folosit vocea pentru a reînsufleți refrene precum „Fericirea are chipul tău luminat de dragoste mereu” sau „Într-un glas, amandoi, să cântăm, chitara mea”.

Toate momentele pot fi urmărite aici – YouTube playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLGPIome3GRIcGG7g49Jpx8wBO1GGXbLRL

Marea Unire ZU are ca misiune să arate ascultătorilor de radio că muzica bună nu are vârsta. De aceea, Buzdugan și Morar promit să păstreze tradiția pentru cât mai mulți ani de acum înainte. Aceasta va fi sărbătorită mereu cu multă voie bună în studioul de unde cei doi prezentatori dau trezirea României în fiecare dimineață.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close