Antena 3 CNN Actualitate Media Avertizare meteo de la ANM | Cod roșu de ploi torențiale peste România. Unde lovesc furtunile

Avertizare meteo de la ANM | Cod roșu de ploi torențiale peste România. Unde lovesc furtunile

AMN a emis, vineri, cod roșu de ploi abundente local în județul Vâlcea, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș, valabil până sâmbătă, la ora 03.00. Și celelalte regiuni ale țării se vor confrunta cu ploi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Sep 2022   •   11:35

Administrația Națională de Meteorogolie a emis o evertizare de cod roșu, valabilă de vineri, ora 15:00, până sâmbătă, ora 03:00, de ploi abundente, pentru în județul Vâlcea și pentru zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș, unde se vor acumula cantități de apă de 70...90 l/mp și izolat peste 100 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată, valabil până sâmbătă, la ora 10.00, în Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea, unde vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și izolat în Oltenia peste 70...80 l/mp. În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii.

De vineri până sâmbătă până, la ora 10:00, intră în vigoare un cod galben în vestul, estul și sud-estul țării, unde vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp. Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara şi noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Începând din dimineața zilei de sâmbătă (3 septembrie), aversele se vor restrânge spre sud-estul și estul țării

Prognoza specială pentru București

Meteorologii anunță că la București vor fi averse și descărcări electrice în special diseară și la noapte.

Prognoză este valabilă în intervalul vineri, ora 12.00-sâmbătă, ora 10.00. Potrivit avertizării, cerul va avea înnorări și mai ales spre seară și noaptea vor fi averse și descărcări electrice.

Se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp și izolat peste 35 l/mp. Vântul va sufla în general moderat.

Temperatura maximă va fi de 25...27 de grade, iar cea minimă de 13...14 grade, precizează meteorologii.

×
Subiecte în articol: cod rosu ploi
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close