Best of ”În Premieră” – vezi cele mai interesante materiale ale sezonului 4

30 Dec 2012   •   22:10
Best of ”În Premieră” – vezi cele mai interesante materiale ale sezonului 4

Duminică, de la ora 21.00, la Antena 3, ai avut parte de o ediţie best of de 2 ore a emisiunii În Premieră cu Carmen Avram

Iată o parte din materialele interesante ale sezonului 4:

“Ultima frontieră”
Graniţa de Vest a României, odinioară, o veritabilă fortăreaţă ridicată de regimul comunist împotriva propriului popor, în încercarea de a opri exodul fugarilor spre Occident. A fost Zidul Berlinului pentru romani, cu deosebirea ca acest "zid" a fost, de fapt, cea mai sângeroasă frontieră a Europei.

Dar ea s-a uitat repede. S-a uitat până şi căutarea a mii de români care au dispărut, pe fâşie sau în Dunăre, fără să li se dea vreodată de urmă. Doar cei care au supravieţuit mai pot spune astăzi poveşti dintr-o altă viaţă, despre disperare, nevoia de libertate şi curaj.

Partea I 


Partea a II-a


“Viaţa ca o aventură”
Românul Dragoş Cismasu, devenit Jimmy Cornel, a intrat în istorie ca unul dintre cei mai mari navigatori ai secolului, după ce a străbătut de 3 ori pământul, de la un capăt la altul, în vase cu pânze, şi a revoluţionat competiţiile mondiale de yachturi. Povestea lui incepe acum 3 decenii, când temerarul român a plecat pe mare cu soţia şi cei doi copii şi nu s-a mai întors acasă vreme de 6 ani.
“România tratată regeşte”
Acum 75 de ani, pe atunci principe moştenitor, regele Mihai era distins la Londra cu una dintre cele mai importante decoraţii ale Casei Regale britanice. Astăzi, el a rămas singurul monarh în viaţă care a primit Ordinul Victorian, chiar de la George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta II. Acesta este motivul pentru care, în capela personala a monarhului britanic, s-a organizat, pentru prima dată, un ceremonial în cinstea unui rege străin: regele Mihai. Iar stema României, din perioada monarhiei, a fost pusă pe un perete al capelei, alături de blazoanele regilor britanici.“Păuniţa codrilor”
În secolul trecut, haiducii erau spaima bogaţilor şi speranţa săracilor. Au intrat în folclor şi au inspirat milioane de oameni, care le mai duc dorul şi astăzi. România mai are însă, un ultim haiduc în viaţă. O istorie fascinantă despre principii, supravieţuire în sălbăticie şi iubiri din alte vremuri.“Între cer şi pământ”
Au renunţat la lume şi la viaţa din mijlocul ei pentru a-l sluji pe Dumnezeu şi a trăi doar în rugăciune. Ei sunt pustnicii României, oameni cu poveşti uluitoare, cei care au decis să se izoleze, în încercarea de a se apropia de Dumnezeu.
VEZI AICI ÎNREGISTRĂRILE EMISIUNII ÎN PREMIERĂ CU CARMEN AVRAM.

Parteneri
x close