Antena 3 CNN Actualitate Media Campania "Joy for Nepal", inițiată de alpinistul Alex Găvan, a depășit 50.000 de euro

Campania "Joy for Nepal", inițiată de alpinistul Alex Găvan, a depășit 50.000 de euro

Campania "Joy for Nepal", inițiată de alpinistul Alex Găvan, a depășit 50.000 de euro
Sursa foto: Foto: Alex Gavan
25 Iun 2015   •   12:35

Campania ”Bucurie pentru Nepal”/ ”Joy for Nepal”, inițiată de alpinistul Alex Găvan, a depășit în a cincea săptămână, pragul de 50.000 de euro, datorită donațiilor prin SMS, cu cardul, dar și a unei inițiative comunitare de strângere de fonduri.

Astfel, grădinița Acorns Nursery a organizat o campanie de strângere de fonduri pentru copiii din Nepal, în cadrul căreia au fost donați 5000 de lei. Copiii au creat obiecte, iar grădinița, împreună cu partenerii săi, a organizat o petrecere caritabilă, pentru cei mici, părinți și prieteni.

Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și ne sprijină în continuare. Impreună reușim cu adevărat să ajutăm comunități izolate din Nepal să-și reia viața de la capăt”, a declarat presei Alex Găvan.

În această perioadă, partenerul din Nepal al campaniei, Kharuna-Shechen, fondată de reputatul autor Matthieu Ricard, a continuat să asigure asistență post-dezastru, din fondurile sale proprii, numărul beneficiarilor fiind în creștere. Astfel, din 25 aprilie până în prezent, Karuna-Shechen a reușit să asigure ajutor și asistență medicală pentru aproape 179000 de persoane din 477 de sate din cele mai afectate zone.

În România, campania ”Bucurie pentru Nepal”/ ”Joy for Nepal” va continua, putând să fie făcute în continuare donații prin SMS în valoare de doi euro fiecare, trimise din rețelele Orange, Telekom, Vodafone la numărul 8826; prin plăți cu cardul pe www.alexgavan.ro/nepal, precum și prin sponsorizări.
Toți banii vor ajunge la oamenii nevoiași, din Nepal, prin intermediul unor proiecte de reconstrucție gestionate de organizația Karuna-Shechen. Vor fi finanțate activități de reconstrucție în comunitățile izolate și afectate de cutremur, precum refacerea de școli, dispensare, surse de apă potabilă. De asemenea, vor fi susținute crearea de rețele locale și dezvoltarea unor lideri locali, inclusiv femei, care să poată prelua și duce mai departe activitatea de reconstrucție, împiedicând astfel apariția unei dependențe de asistența externă. În funcție de nevoi, până la 25% din fonduri pot finanța intervenții de urgență.

Banii din donații nu vor finanța cheltuieli administrative, deoarece campania de strângere de fonduri este derulată pro-bono, cu implicarea unor persoane și a unor companii din România care au vrut să contribuie, iar Karuna-Shechen are toate costurile administrative acoperite de un finanțator propriu.

Campania ”Bucurie pentru Nepal”/ ”Joy for Nepal” a fost lansată pe 19 mai 2015. Durata campaniei este de 7 săptămâni și 9 zile, perioadă corespunzătoare gradelor înregistrate de primul cutremur care a distrus această țară, pe 25 aprilie 2015, când Alex se afla în Tabăra de Baze de pe Everest/ Lhotse, în timpul expediției sale pentru a urca vârful Lhotse (8516m). Pe site-ul de campanie www.alexgavan.ro/nepal vor fi publicate rapoarte de activitate pentru a urmări în mod transparent utilizarea fondurilor și progresele realizate.

* Suma alocata donatiilor prin SMS este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In retelele Orange si Telekom Romania Mobile pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA. Campanie prin SMS desfasurata cu sprijinul Orange, Telekom Romania Mobile, Vodafone si ARC.Partenerul din Nepal – Karuna Shechen

Karuna-Shechen a fost fondată de Matthieu Ricard în anul 2000. Misiunea organizației este de a oferi servicii în domeniul sănătății, al educației și servicii sociale indivizilor și familiilor din cadrul celor mai sărace comunități din Tibet, Nepal și India. Karuna-Shechen acordă o importanță deosebită împuternicirii femeilor și fetelor, dar și conservării patrimoniului cultural al zonelor în care își desfășoară activitatea. Organizația a dezvoltat o echipă de profesioniști care lucrează direct cu comunitățile locale pentru a identifica și implementa proiecte care răspund direct nevoilor acestora. Chiar și în perioade dificile din punct de vedere politic, proiectele organizației au fost implementate cu succes deoarece sunt bazate și orientate către sprijinirea comunităților locale.

Karuna-Shechen a pregătit Personal calificat în oferirea primului ajutor (AFA) în toate zonele în care își desfășoară activitatea în Nepal. Procesul a început în anul 2013 prin pregătirea a 60 de persoane, printre care și 35 de călugări din cadrul Mănăstirii învecinte Shechen. Toți aceștia sunt în prezent implicați în eforturile actuale de salvare și stabilizare din Nepal.

Cutremurul din Nepal: activitățile desfășurate de Karuna-Shechen

Karuna Shechen își organizează activitatea de intervenție post-dezastru în trei etape:
1. Acțiunea medicală, pe termen scurt și lung
2. Asigurarea de hrană și adăpost, pe termen scurt și lung
3. Reabilitare și reconstrucție, în special pe termen lung

Clinica Shechen, în colaborare cu călugării de la Mănăstirea Shechen din vecinătatea clinicii, care a adăpostit sute de persoane rămase fără adăpost în urma cutremurului din 25 Aprilie 2015, a asistat și tratat răniții din vecinătate. Doctorii și personalul medical al Clinicii Shechen au fost mobilizați pentru a lucra în ture 24 de ore din 24 pentru a acorda asistență. Echipe medicale se deplasează în fiecare zi în localități greu accesibile. În parteneriat cu ONG-uri locale, Karuna-Shechen aduce populației grav afectate de cutremur în special din zonele izolate și în satele din Valea Kathmandu, hrană, medicamente și adăposturi. Organizația își canalizează eforturile de salvare și ajutorare către satele mici și izolate, în care condițiile sunt extrem de precare și există pericol ridicat de epidemii.

Matthieu Ricard
Autor, călugăr budist, fotograf, traducător, Matthieu Ricard este considerat ”cel mai fericit om din lume”. Născut în Franța, în 1946, fiu al filosofului Jean-Francois Revel și al artistei Yahne Le Toumelin, Matthieu Ricard s-a stabilit în Himalaya, după ce și-a luat doctoratul în genetică, în 1972, la Institutul Pasteur, sub coordonarea laureatului Nobel François Jacob.
Matthieu Ricard a scris numeroase cărți traduse în peste 20 de limbi, precum: ”Happiness: A Guide to Developing Life’s Most Important Skill”, ”Why Meditate? (The Art of Meditation in the UK)”, ”The Quantum and the Lotus (un dialog cu astrofizicianul Trinh Xuan Thuan)”, și ”The Monk and the Philosopher”, un dialog cu tatăl său.
Matthieu Ricard și-a dedicat viața studiului și practicii Budismului, urmând învățăturile maeștrilor tibetani. Este interpret de limbă franceză pentru Dalai Lama din 1989. Timp de mulți ani, Matthieu Ricard a fotografiat peisaje, maeștri spirituali și oameni din Himalaya. Lucrările sale au fost expuse în muzee și în galerii de artă din toată lumea. A publicat cărți de fotografie.
Matthieu Ricard este membru al consiliului de conducere al Mind and Life Institute, o organizație dedicată înțelegerii modului în care funcționează mintea. El contribuie la cercetarea efectelor meditației asupra creierului în colaborare cu diverse universități din SUA și din Europa și este co-autorul a mai multe lucrări științifice. A contribuit și la cartea Destructive Emotions, editată de Daniel Goleman.
A fost decorat cu Ordinul Național Francez pentru activitățile sale umanitare.

Antena3 şi Observator sunt parteneri media ai campaniei ”Bucurie pentru Nepal”.

×
Subiecte în articol: Alex Gavan
Parteneri
Horoscop 4 iunie 2023. Balanţele plănuiesc o răzbunare
x close